Institut Ramon LLull

'El virus de la por', de Ventura Pons, arriba a Londres i Manchester

Cinema.  Regne Unit, 01/08/2017

L’últim treball del director de cinema Ventura Pons arriba al Regne Unit. L’1 i 2 d’agost, el català serà a Londres i Manchester per conversar amb el públic després de la projecció d’‘El virus de la por’, l’adaptació cinematogràfica de l’obra de teatre ‘El principi d’Arquímedes’ de Josep Maria Miró. 




“El dia que els cavallets de mar, el grup infantil de natació d'un poliesportiu municipal, comencen a nedar sense cinturó una criatura de quatre anys acusa en Jordi, un dels monitors, de fer un petó a un altre nen. Els pares ho veuen amb inquietud i preocupació. Les versions sobre el petó no coincideixen i fa sortir a superfície sospites, dubtes i temors. Es tracta d'un gest de tendresa per a calmar un nen espantat o hi havia algun altre tipus d'intenció?”. Aquesta és la sinopsi d’”El virus de la por” (Els Films de la Rambla, 2015), l’últim film de Ventura Pons, que ell mateix defineix com ‘una història d’un humanisme radical’, ja que obre interrogants sobre els temors contemporanis, les relacions humanes, els prejudicis i la confiança.

L’1 d’agost, el director català serà a l'Institute of Contemporary Arts (ICA) de Londres en un acte coorganitzat per Catalans UK. Després de la projecció hi haurà un Q&A entre ell i els assistents presentat per María Delgado, professora i directora de recerca al Royal Central School of Speech and Drama de la Universitat de Londres.

L’endemà, 2 d’agost, Ventura Pons presentarà la pel·lícula a Manchester, al centre cultural HOME. Bill Lawrence, executiu en cap de la productora d'esdeveniments cinematogràfics Reel Solutions, presentarà l'acte. 

‘El virus de la por’ està basada en ‘El principi d’Arquímedes’, l’obra teatral del dramaturg Josep Maria Miró que va gaudir de gran èxit fa uns quatre anys i que s'ha versionat a Londres, Buenos Aires i San Petersburg. Així doncs, Ventura Pons torna a una de les seves fonts d’inspiració primordials, el teatre, per la seva pel·lícula número 26 i la seva setena adaptació teatral, després d’’Actrius’, ‘Carícies’, ‘Amic/Amat’, ‘Morir (o no)’, ‘Anita no perd el tren’ i ‘Barcelona (un mapa)’. 

Els dos esdeveniments al Regne Unit compten amb el suport de l'Institut Ramon Llull

Projeccions de ‘The virus of fear’ (75 min.):

1 d’agost – 19.30h

Cinema 1, Institute of Contemporary Arts, 12 Carlton House Terrace, Londres

Més informació


2 d’agost - 18.15h

HOME, 2 Tony Wilson Place, Manchester

Més informació

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"