Institut Ramon LLull

Maria del Mar Bonet actua a Tunis per commemorar els seus 50 anys de música

Música.  TUNIS, 24/07/2017

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet es retroba amb l’Ensemble de Musique Traditionnelle de Tunis en motiu dels seus 50 anys dalt dels escenaris. El concert té lloc el 24 de juliol a l’amfiteatre romà de l’Eljem, a Tunis, en el marc del Festival International de Musique Symphonique.




19 de desembre de 1966, primer concert d’una joveníssima Maria del Mar Bonet –no tenia ni 20 anys- a l’Ovella Negra del carrer de les Sitges de Barcelona. La mallorquina s’estrenava com a integrant d'"Els Setze Jutges". 50 anys després, ha acumulat una llarga trajectòria musicant grans poetes catalans i referents de la cultura popular de les Balears, Catalunya i el País Valencià. La cantant ha esdevingut una de les millores veus de la cultura mediterrània i una de les seves artistes més notables.

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el 24 de juliol Maria del Mar Bonet pujarà a l’escenari de l’amfiteatre romà de l’Eljem, a Tunis, juntament amb l’Ensemble de Musique Traditionnelle de Tunis. La cantant va començar una col·laboració amb el conjunt a principis dels anys 80 i es retrobaran dècades després per celebrar els 50 anys de música de la mallorquina.

La 32a edició del Festival International de Musique Symphonique d’Eljem té lloc durant el juliol i agost i compta amb artistes i orquestres de tot el món. Per al seu concert, Maria del Mar Bonet ha convidat al violinista tunisià Fethi Zghonda i el seu grup a acompanyar-la. Zghonda és una de les principals figures de l'escena musical de Tunísia com a compositor, director d'orquestra i violinista. 

El desembre passat, l'artista va anunciar un any farcit d’actes per celebrar els seus 50 anys dalt dels escenaris. Aquests incloïen diversos concerts durant tot el 2017 i el llançament d'un nou àlbum, 'Ultramar' (Picap, 2017), que ha suposat un canvi en la font d'inspiració de la cantant: ha canviat les aigües mediterrànies per les caribenyes i s'ha submergit en la música cubana. Així doncs, s'hi poden escoltar melodies del Carib que vénen de la col·laboració amb músics cubans de la talla de José María Vitier, Pancho Amat, Jorge Reyes o José Luís Cortés 'El Tosco'. 

Maria del Mar Bonet (Mallorca, 1947) va començar la seva carrera formant part de la icònica ‘Nova Cançó’ i del grup ‘Els Setze Jutges’. Al llarg de les últimes cinc dècades, la música no només l’ha portat per tota Catalunya, les Illes Balears, València i l’Estat espanyol, sinó que ha actuat per tota Europa, el nord d’Àfrica (Tunísia, Marroc, Egipte...), Amèrica del Nord i del Sud, Japó i Síria. La mallorquina també ha col·laborat amb gran quantitat d’artistes i orquestres dels països que ha visitat, tot i que sempre ha mantingut les seves arrels, els sons i ritmes provinents de les cultures mediterrànies.

Els premis que ha rebut Bonet avalen la seva prolífera carrera artística, des de la Medalla d’Or de les Illes Balears (2017) a la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984), passant pel Premi Internacional Cubadisco de Cuba (2011) com a millor disc estranger per 'Bellver' o el de l’Académie Charles Cros pel millor disc estranger editat a França (1984).

El 24 de novembre, Maria del Mar Bonet tornarà a cantar a l'Opera House d'El Caire, a Egipte, on ja va actuar el 2009

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"