Institut Ramon LLull

Hèctor Parra posa música al món escultòric de Jaume Plensa a la Maison de la Radio de París

Música.  París, 18/02/2017

El compositor Hèctor Parra (Barcelona, 1976) presentarà la seva composició ‘Tres miradas’, una peça per a orgue inspirada en l’obra de l’escultor Jaume Plena, el 18 de febrer a la Maison de la Radio de París. Francesco Filidei serà l’encarregat d’interpretar la partitura al nou orgue de l’Auditori de Radio France, construït al taller Gerhard Grenzing d’El Papiol i inaugurat el passat mes de maig.




Serà el primer recital d’orgue del Festival Présences 2017 amb el nou instrument Grenzing de l’Auditorium de Radio France, inaugurat el passat maig del 2016. El compositor i organista Francesco Filidei interpretarà un programa de contrastos, unint obres dels compositors Hèctor Parra, Mauro Lanza, Olivier Messiaen, François-Bernard Mâche i Iannis Xenakis.

Hèctor Parra (Barcelona 1976) és un dels creadors catalans amb més reconeixement i projecció internacional. Format al Conservatori Municipal de Barcelona, va estudiar composició amb Carles Guinovart, David Padrós, Brian Ferneyhough i Jonathan Harvey. També ha estat alumne de la Haute École de Musique de Ginebra i del CNSMD de Lió, i és màster en Composició electroacústica per la universitat de París VIII.

Les seves obres, interpretades contínuament en els principals fòrums internacionals dedicats a la creació contemporània, han estat estrenades per l’Ensemble Intercontemporaine, l’Arditti Quartet i les orquestres Filharmònica de Lieja i Nacional d’Île-de-France, entre altres formacions.

Des del 2013 és professor de composició de l’IRCAM-Centre Pompidou de París, i compositor resident de l’Orchestre National de Lille (2016-2018) 

 

Maison de la Radio - Auditorium

Dissabte 18 de febrer – 16.00h

 

François-Bernard Mâche – Guntur Sari  

Hèctor Parra – Tres miradas (CRF-CM)  

Olivier Messiaen – Livre d’orgue (extraits)  

Mauro Lanza – Negativo  

Iannis Xenakis – Gmeeoorh  

 

Francesco Filidei, orgue

El nou orgue de la Maison de la Radio va ser inaugurat el maig del 2016 en un gran recital que va comptar amb la participació de Juan de la Rubia, organista de la Sagrada Família

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"