Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes (cookies). L'usuari pot evitar la generació de galetes (cookies) i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes (cookies) pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.

Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes (cookies) al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes (cookies)

Aquesta web utilitza galetes (cookies) temporals de sessió i galetes (cookies) permanents. Les galetes (cookies) de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes (cookies) permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes (cookies) tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes (cookies) de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes (Cookies) d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes (cookies) de tercers

També es poden instal·lar galetes (cookies) de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes (cookies) al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les 'cookies' instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes (cookies) al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

Notícies i activitats
Gastronomia.  Florida,  25/09/2016

El Dalí Museum de Florida dedica una exposició a l’univers creatiu de Ferran Adrià

El Dalí Museum de Saint Petersburg, a Florida, inaugura el 25 de setembre l’exposició ‘Ferran Adrià: The Invention of Food’, una immersió en la gran revolució produïda els darrers anys en l’escena culinària internacional de la mà d’un dels seus grans responsables, el xef Ferran Adrià. L’exposició ensenya el treball gastronòmic i el pensament del xef en paral·lel a l’obra d’un altre dels artistes catalans més internacionals, Salvador Dalí, amb qui Ferran Adrià comparteix la naturalesa revolucionària de les seves creacions.


‘Ferran Adrià: The Invention of Food’

Ferran Adrià: The Invention of Food’ ensenya el treball culinari de Ferran Adrià a través d’impressionants imatges de les seves creacions que permeten identificar-ne la seva font d’inspiració directa en la natura; llibretes creatives on elabora el seu pensament innovador; i utensilis de cuina i de servei que ha dissenyat. A més, es complementa amb les obres que Dalí va pintar inspirant-se en el món de la gastronomia, i els plats i coberts que l’artista empordanès va dissenyar. En aquest sentit, l’exposició insinua la hipòtesi que Ferran Adrià, àmpliament reconegut per transformar el panorama gastronòmic a escala mundial, va canviar el món de la cuina d’una manera semblant a com Salvador Dalí va canviar l’art.

El reconeixement mundial de Ferran Adrià com a líder indiscutible de la revolució gastronòmica va començar a expandir-se des del restaurant El Bulli de la Costa Brava. Sota les ordres del xef, El Bulli va rebre les màximes distincions gastronòmiques, entre les quals s’hi compten tres estrelles Michelin i la primera posició en la llista de millor restaurant del món elaborada per la revista britànica Restaurant.

A més d’haver estat xef d'El Bulli, Ferran Adrià és autor de diversos llibres de cuina, codirector del curs de la Universitat de Harvard ‘Science and Cooking’ i cap d’elBullifoundation, fundació dedicada a la investigació en creació i innovació de la ciència gastronòmica.

‘Ferran Adrià: The Invention of Food’ es pot visitar del 25 de setembre al 27 de novembre al Dalí Museum de Saint Petersburg

14/12/2015. El xef Joan Roca participa en un debat sobre gastronomia i creativitat a Nova York
El 14 de desembre, l’Instituto Cervantes de Nova York acull un col·loqui sobre la revol...
28/02/2015. La creativitat culinària de Ferran Adrià, en una exposició a Kansas City
El Nelson-Atkins Museum of Art de la ciutat nord-americana de Kansas City acollirà des del 28...
06/02/2014. El Museum of Science de Boston acull la mostra dedicada a Ferran Adrià i elBulli
Poques setmanes després d’inaugurar una exposició dels seus dibuixos a The Drawi...
20/01/2014. El Drawing Center de Nova York acull una exposició de dibuixos de Ferran Adrià que mostren el seu procés creatiu
El Drawing Center de Nova York, l’únic centre dels Estats Units que es focalitza exclus...
L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de Catalunya Govern de les Illes Balears Ajuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer, Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull