Institut Ramon LLull

El Dalí Museum de Florida dedica una exposició a l’univers creatiu de Ferran Adrià

Gastronomia.  Florida, 25/09/2016

El Dalí Museum de Saint Petersburg, a Florida, inaugura el 25 de setembre l’exposició ‘Ferran Adrià: The Invention of Food’, una immersió en la gran revolució produïda els darrers anys en l’escena culinària internacional de la mà d’un dels seus grans responsables, el xef Ferran Adrià. L’exposició ensenya el treball gastronòmic i el pensament del xef en paral·lel a l’obra d’un altre dels artistes catalans més internacionals, Salvador Dalí, amb qui Ferran Adrià comparteix la naturalesa revolucionària de les seves creacions.




Ferran Adrià: The Invention of Food’ ensenya el treball culinari de Ferran Adrià a través d’impressionants imatges de les seves creacions que permeten identificar-ne la seva font d’inspiració directa en la natura; llibretes creatives on elabora el seu pensament innovador; i utensilis de cuina i de servei que ha dissenyat. A més, es complementa amb les obres que Dalí va pintar inspirant-se en el món de la gastronomia, i els plats i coberts que l’artista empordanès va dissenyar. En aquest sentit, l’exposició insinua la hipòtesi que Ferran Adrià, àmpliament reconegut per transformar el panorama gastronòmic a escala mundial, va canviar el món de la cuina d’una manera semblant a com Salvador Dalí va canviar l’art.

El reconeixement mundial de Ferran Adrià com a líder indiscutible de la revolució gastronòmica va començar a expandir-se des del restaurant El Bulli de la Costa Brava. Sota les ordres del xef, El Bulli va rebre les màximes distincions gastronòmiques, entre les quals s’hi compten tres estrelles Michelin i la primera posició en la llista de millor restaurant del món elaborada per la revista britànica Restaurant.

A més d’haver estat xef d'El Bulli, Ferran Adrià és autor de diversos llibres de cuina, codirector del curs de la Universitat de Harvard ‘Science and Cooking’ i cap d’elBullifoundation, fundació dedicada a la investigació en creació i innovació de la ciència gastronòmica.

‘Ferran Adrià: The Invention of Food’ es pot visitar del 25 de setembre al 27 de novembre al Dalí Museum de Saint Petersburg

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"