Institut Ramon LLull

Sebastià Alzamora ressegueix la història de la literatura catalana al FIL de Mont-real

Literatura.  Mont-real, 23/09/2016

L’escriptor Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1976) és un dels prop de 200 autors i artistes d’arreu del món convidats pel Festival International de la Littérature (FIL) de Mont-real per celebrar la seva 22ena edició, que tindrà lloc del 23 de setembre al 2 d’octubre. Alzamora pronunciarà la conferència ‘De Ramon Llull als nostres dies: 750 anys de literatura catalana a les Illes Balears’ i presentarà el documental sobre el poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel Flames a la fosca.




Sebastià Alzamora pronunciarà la conferència ‘De Ramon Llull à nos jours: 750 ans de littérature catalane aux Îles Baléares’ el 26 de setembre a la Universitat de Mont-real. La ponència, que serà moderada per la traductora Elisabet Ràfols, s’emmarca dins el curs ‘Panorama de la littérature catalane’ de la mateixa Universitat de Mont-real, i també forma part dels actes de commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull.

A més, el FIL ha programat una segona trobada amb Alzamora, el 24 de setembre, amb motiu de la projecció del documental sobre el poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel Flames a la fosca. Finalment, el 25 de setembre Alzamora també participarà al debat ‘Révolutions et littératures ibériques’ juntament amb l’escriptora portuguesa Lídia Jorge.

Sebastià Alzamora (Llucmajor, Mallorca, 1972) és escriptor, crític literari i gestor cultural. És autor de les novel·les L’extinció (premi Documenta 1999), Sara i Jeremies (premi Ciutat de Palma 2002), La pell i la princesa (premi Josep Pla 2005), Nit de l'ànima (2007), Miracle a Llucmajor (2010) i Crim de sang (premi Sant Jordi 2011). Ha escrit els poemaris Rafel, Apoteosi del cercle, Mula morta, El benestar (premi Jocs Florals de Barcelona 2003) i La part visible (premi Carles Riba 2008). Ha estat traduït al francès, l’italià, el castellà, el portuguès i el danès.

Podeu consultar els actes on participarà Sebastià Alzamora en el següent enllaç. També podeu veure el programa complet del festival aquí

La 22ena edició del Festival International de la Littérature de Mont-real inclou lectures, taules rodones, espectacles, concerts i exposicions

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"