Institut Ramon LLull

L’estudiant italiana Giada Martin guanya el concurs de microrelats IRLats

Literatura.  Barcelona, 09/06/2016

El microrelat ‘Ànimes imparables’, de Giada Martin, ha estat el guanyador de la cinquena edició del concurs IRLats - Ramon Llull Revisited, organitzat per l’Institut Ramon Llull. Martin és estudiant de català a la Universitat de Torí, a Itàlia, i ha guanyat una inscripció gratuïta al XV Campus Universitari de la Llengua Catalana, que se celebrarà aquest estiu a Andorra i a Girona. Sarah Posselt-Böhm, de la Universitat de Freiburg, ha quedat finalista amb el microrelat ‘Perdut, trobat’, i serà obsequiada amb un lot de llibres.




Giada Martin té 27 anys i va estudiar Comunicació Política i Institucional a Torí, la seva ciutat natal. Va descobrir el català l’any 2013, quan una amiga seva que estudiava català a la Universitat de Torí la va convidar a fer un viatge a València. Quan va tornar a Torí, va aprofitar l’experiència del viatge per introduir-se, mica en mica, a la comunitat de catalans de la seva universitat, que regularment organitza activitats culturals i celebra les festes catalanes tradicionals, com la diada de sant Jordi. Ella és l’autora del microrelat guanyador, titulat 'Ànimes imparables':

 

Nosaltres, els viatgers, naixem amb aquest desig de creuar ciutats, estats, continents, oceans i muntanyes i ser capaços de dir un dia: 'jo ho vaig veure tot, el món'. I així donem sentit a la nostra identitat nòmada. Ens considerem privilegiats perquè naixent vam rebre un regal: la passió pels viatges i pel món que estimem incondicionalment, sense reserves.

 

El concurs IRLats s’adreça als estudiants de català de fora el domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers que no tenen el català com a primera llengua. En aquesta edició, el microrelat havia d’estar inspirat en el Llibre d’Amic e Amat de Ramon Llull, l’obra més coneguda, valorada i traduïda del filòsof mallorquí.

Els microrelats s’han anat publicant al lloc web IRLats a mesura que els participants els enviaven. Un jurat format pel director de l’Institut Ramon Llull, el cap de l´Àrea de Llengua i Universitats, la coordinadora de l’Àrea de Literatura, el coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats, i el comissari de l’Any Llull ha escollit un guanyador i un finalista entre els microrelats més votats a les xarxes socials.

“Ens considerem privilegiats perquè naixent vam rebre un regal: la passió pels viatges i pel món que estimem incondicionalment, sense reserves”

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"