Institut Ramon LLull

Albert Serra estrenarà 'La mort de Lluís XIV' en una sessió especial de Cannes fora de competició

Cinema.  Cannes, 16/04/2016

El director català Albert Serra estrenarà la seva nova pel·lícula, La mort de Lluís XIV, en una sessió especial del festival de Cannes fora de competició. El certamen ha fet pública la programació de la nova edició del festival, que se celebrarà entre l'11 i el 22 de maig. Per altra banda, el curtmetratge català Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, ha estat seleccionat per participar a la Competició Oficial de curtmetratges.




Albert Serra ja va guanyar el 2006 la Càmera d'Or de Cannes, que premia la millor òpera prima del festival, gràcies a la pel·lícula Honor de cavalleria, una reinterpretació molt personal d’El Quijote de Cervantes. Dos anys després, hi va tornar amb la seva segona pel·lícula, El cants dels ocells, que es va programar a la Quinzena de Realitzadors, secció paral·lela al festival i organitzada per la Societat de Realitzadors de Pel·lícules.

La pel·lícula La mort de Lluís XIV, una coproducció francesa, portuguesa i catalana, va ser rodada en un castell, entre Llemotges i Bordeus, on una de les habitacions es va convertir en una reproducció fidedigna de l'estada del rei al Palau de Versalles. 

El curt Timecode de Juanjo Giménez, seleccionat per participar a la Competició Oficial de curtmetratges

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"