Institut Ramon LLull

El musical ‘disPLACE’ es presenta al Musiktheatertage de Viena

Música.  Viena, 01/09/2015

Els compositors catalans Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera presenten l’estrena mundial de la seva obra disPLACE a Viena. El concert inaugural té lloc el dia 1 de setembre a les 20h en el marc del festival Musiktheatertage Wien. Les actuacions seguiran els dies 5, 6, 8 i 11 del mateix mes. 




disPLACE és una òpera escrita pels joves compositors Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera, amb llibret de la dramaturga Helena Tornero. Es tracta d’una producció del festival Musiktheatertage Wien i el festival Òpera de Butxaca i Nova Creació. El tema: la gentrificació de Barcelona.

L’encàrrec era escriure dues històries sobre un mateix tòpic des de dues perspectives diferents, i cada història seria creada per un compositor diferent. L’autora va decidir escriure dues històries separades en el temps però connectades en l’indret on tenien lloc: un pis al centre de Barcelona.

La gentrificació és un problema que afecta milers de districtes de ciutats d’arreu del món, i la ciutat de Barcelona és un dels casos on la situació està empitjorant degut a l’especulació immobiliària, les lleis hipotecàries espanyoles, l’impacte social de la crisi econòmica i les contradiccions causades per les polítiques turístiques actuals.

disPLACE s’estrena l’1 de setembre a Viena, al festival Musiktheatertage Wien i es podrà veure fins el dia 11 de setembre. Serà posat en escena pel director Peter Pawlik i interpretat per la soprano catalana Elena Copons, el baríton francès Sébastien Soules i els músics de l’Ensemble PHACE.

 

Actuacions

Dimarts, 1 de setembre a les 20h      Estrena

Dissabte, 5 de setembre a les 22h       

Diumenge, 6 de setembre a les 20h   a l’Anschluss Publikumsgespräch

Dimarts, 8 de setembre a les 20h        

Divendres, 11 de setembre a les 22h 

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"