Institut Ramon LLull

La gira internacional de Jordi Savall es desplaça a Amèrica del Sud

Música.  Amèrica del Sud i Europa, 01/09/2015

Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. A principis del mes de setembre el reconegut músic català serà a Brasil i a l’Argentina. Oferirà dos concerts a São Paulo, un a Rio de Janeiro i dos a Buenos Aires, abans de tornar a Europa per actuar a Bèlgica, França i fer un concert a Sòria. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana.  




El gambista Jordi Savall encetarà el mes de setembre a Amèrica del Sud. En concret, farà tres concerts a Brasil –serà els dies 1 i 2 a São Paulo i el 3 a Rio de Janeiro– i dos a l’Argentina, a Buenos Aires, els dies 7 i 8. En els concerts del dia 1 a São Paulo, el dia 3 a Rio i el dia 7 a Buenos Aires, Savall repetirà programa i acompanyants: interpretarà el repertori de Folias Antiguas & Criollas amb Hespèrion XXI i la Tembembe Ensamble Continuo. El segon concert de São Paulo, el dia 2, i el segon de Buenos Aires, el 8, serviran per presentar Istanbul amb Hespèrion XXI, i en el cas de la ciutat brasilera també comptarà amb l’acompanyament de músics turcs.

Tornant d’Amèrica, Savall oferirà un concert a Gant, Flandes, el dia 13 de setembre, amb el músic noruec Rolf Lislevand. Junts interpretaran Folias & Romanescas. El dia 15 de setembre la cita és a Calvi, a Còrsega, a la catedral Sant Joan Baptista. Jordi Savall interpretarà Le temps rétrouvé amb la viola de gamba al costat de Ferran Savall, veu i tiorba, i Pedro Estevan, percussió.

Abans de tornar a França Savall farà un altre concert a Bèlgica, el dia 20 a Spa, i un a Sòria el dia 21. A Spa repetirà amb l’acompanyament de Rolf Lislevand per interpretar Folias. A Sòria actuarà en solitari i hi interpretarà Les voix humaines a la Sala Odón Alonso del Teatro Palacio de la Audiencia.

A finals de mes Jordi Savall serà de nou a França on oferirà tres concerts. El 24 de setembre actuarà a l’església de Saint-Roman-de-Benet per interpretar Orient Occident al costat de Pedro Estevan. L’endemà, dia 25, el concert serà a Amboise, amb el programa Les Goûts Réunis amb la formació Le Concert des Nations i amb Manfredo Kraemer com a concertino. El darrer concert de setembre és el dia 26 a Ambronay, amb el mateix programa i acompanyants que el concert del dia anterior a Amboise.

 

Gira internacional de Jordi Savall

Setembre

01/09   São Paulo (Brasil)

02/09   São Paulo (Brasil)

03/09   Rio de Janeiro (Brasil)

07/09   Buenos Aires (Argentina)

08/09   Buenos Aires (Argentina)

13/09   Gant (Bèlgica)

15/09   Calvi (França)

20/09   Spa (Bèlgica)

21/09   Sòria (Espanya)

24/09   Saint-Roman-de-Benet (França)

25/09   Amboise (França)

26/09   Ambronay (França)

El gambista tocarà a Brasil, Argentina, Bèlgica i França durant el mes de setembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"