Institut Ramon LLull

RCR Arquitectes han estat guardonats amb la Medalla d’Or de l’Acadèmia d’Arquitectura de França

Arquit. i disseny.  Barcelona, 02/06/2015

L’Acadèmia d’Arquitectura de França ha concedit la Medalla d’Or de l’Acadèmia del 2015 a l’estudi d’Olot RCR Arquitectes, creat i format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, en reconeixement a la tasca  portada a terme en l’art  de la construcció. El lliurament d’aquest premi i d’altres que ha concedit l’Acadèmia tindrà lloc el 10 de juny, a la Maison de l’Architecture a París. RCR Arquitectes és un dels estudis que va formar part de l’exposició catalana a la darrera Biennal d’Arquitectura de Venècia, Arquitectures Empeltades / Grafting Architecture, impulsada per l’Institut Ramon Llull. 




L’Acadèmia d’Arquitectura es va crear amb la voluntat de promoure la qualitat de l’arquitectura i el seu ensenyament, l’ordenació del territori i la conservació dels arxius de la història francesa en aquest camp.

Aquest guardó s’afegeix als nombrosos reconeixements que ha rebut RCR en els seus 25 anys de trajectòria pel seu actiu paper en l’arquitectura contemporània. Són Membres d’Honor de l’Institut Reial Britànic d’Arquitectes (RIBA 2012), Membres d’Honor de l’Institut Americà d’Arquitectes (AIA 2010), Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de la République Française (2008) i Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005). La seva obra s’ha donat a conèixer en publicacions i en exposicions presentades a París, Chicago, Venècia, Nova York o Tòquio.

Actualment, dues exposicions a Barcelona mostren la creativitat dels arquitectes d’Olot. La primera es pot visitar al Palau Robert i repassa els seus 25 anys de trajectòria. La segona, a l’Arts Santa Mònica, amb el nom “RCR ARQUITECTES: PAPERS”, dóna a conèixer el procés creatiu del despatx mitjançant dibuixos, esbossos i papers diversos.

L’estudi olotí va ser un dels expositors al projecte català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2014

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"