Institut Ramon LLull

‘Spraoi’, un espectacle irlando-català al Centre Culturel Irlandais de París

Escèniques.  París, 27/05/2015

The Gombeens, una companyia teatral formada pel català Miquel Barceló i l’irlandès Jonathan Gunning, presenta a París Spraoi. L’espectacle, per a tots els públics, explica la trobada de dos joves, un irlandès i un català, que lluitaran per salvar les distàncies que els separen i poder divertir-se junts. L’obra és en català i en irlandès i serà representada el 27 de maig a les 16.30h al Centre Culturel Irlandais de París. 




Spraoi, que vol dir ‘diversió’ en irlandès, és una producció que combina teatre i mim i que porta l’espectador del riure al plor amb certa facilitat. La història explica com un jove irlandès i un jove català han de superar les seves diferències, començant per la llengua (el primer parla gaèlic, el segon català). L’un és extravertit i desordenat, l’altre tímid i endreçat. Junts han d’aconseguir passar-ho bé i compartir les joguines sense capgirar el món de l’altre. El conflicte de personalitats ha estat el centre temàtic d’un gran nombre d’obres de teatre, però rarament ha estat tractat amb tant d’humor com a Spraoi. L’obra és una producció de Branar en associació amb The Gombeens.

Jonathan Gunning i Miquel Barceló són The Gombeens, dos pallassos socials instal·lats a Galway que difonen la paraula, a través del riure, d’una societat més justa que reclama participació i implicació. El duo teatral té una llarga trajectòria a Irlanda, portant els seus espectacles de poble en poble i de ciutat en ciutat com els vells trobadors. S'autodefineixen com “els bufons de Sa Majestat el Poble”. 

L’obra, dirigida als més petits però també al públic adult, combina teatre i mim i el català i l’irlandès

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"