Institut Ramon LLull

Esteve Soler participa al Theatre Café Festival Woolwich amb ‘Against Progress’

Literatura.  Londres, 09/05/2015

El dramaturg català Esteve Soler forma part del programa del festival internacional Theatre Café en la seva versió al barri londinenc de Woolwich els dies 8 i 9 de maig. Soler hi presentarà el seu text Contra el progrés en la traducció anglesa (Against Progress), el dissabte 9 de maig a les 10h al Bathway Theatre. El festival s’organitza en col·laboració amb la Universitat de Greenwich i el Greenwich & Lewisham Young People’s Theatre




El dissabte 9 de maig es farà una lectura dramatitzada de la versió anglesa de Contra el progrés, Against Progress, d’Esteve Soler. L’obra és una de les tres que formen la trilogia Contra (Contra el progrés /Contra la democràcia / Contra l’amor). Aquest acte s’emmarca en el Theatre Café Festival Woolwich, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de maig en aquest districte de Londres. A part d’Against Progress, les altres obres que es presentaran són Megan’s Story del finès Tuomas Timonen, Stuttgart/Tehran de la dramaturga alemanya d’origen iranià Reihanah Youzbashi Dizaji, Jump out of Skin de l’autora eslovaca Zuza Ferenczova, Obsession del txec Arnost Goldflam i Still Life in a Ditch de l’italià Fausto Paravidino.

L’OBRA

Descrita com “set caramels farcits amb àcid sulfúric”, Contra el progrés (Against Progress) consisteix en set escenes surrealistes que reflecteixen les monstruositats i les contradiccions sinistres del món contemporani. Contra el progrés són set petites obres que barregen horror i comèdia, set moments tan estranys com pròxims, set visions surrealistes i contundents sobre el progrés que no avança, el progrés que menysprea, el mateix progrés de sempre. Va guanyar el Premi Godot 2013.

L’AUTOR

Esteve Soler és un dramaturg format a l’Institut del Teatre i a la Sala Beckett, on dóna classes d’escriptura dramàtica. Des de 2008, la trilogia formada per les obres Contra el progrésContra l'amor i Contra la democràcia es troba disponible en 17 idiomes (català, anglès, francès, alemany, castellà, grec, italià, danès, romanès, txec, hongarès, rus, croat, portuguès, eslovè, suec i finès), mentre que gairebé 70 directors les han fet seves en països com ara Anglaterra, Alemanya, Estats Units, França, Romania, Suïssa, Àustria, Grècia, Veneçuela i Xile. Ha format part de les seccions oficials dels festivals Theatertreffen i Literaturfestival, ambdós de Berlín, i del certamen francès La Mousson d’Été (en dues ocasions). Algunes de les seves altres obres s’han estrenat al Teatre Nacional de Catalunya i al Teatre Lliure. Contra la democràcia va ser guardonada amb el premi Serra d’Or 2012 al millor text teatral de l’any i Contra el progrés amb el premi Godot de França a la millor obra de l’any.

El FESTIVAL

Fundat per la Company of Angels el 2004, el Theatre Café  treu a la llum, tradueix i exhibeix noves obres de teatre europees per a públic jove. Des d’aleshores, Company of Angels ha emprès vuit reeixides edicions de Theatre Café, presentant un total de 60 obres de 21 països europeus involucrant fins a 51 escriptors i 35 traductors, i comissionant 27 noves traduccions. Durant la temporada 2014-2015, una sèrie de cinc esdeveniments de Theatre Café exhibiran noves obres europees a York, Oslo, Berlín, Frankfurt i Amsterdam. A més a més, hi haurà programes especials que uniran quatre escriptors emergents i 30 joves per crear una marca de nova obra inspirada per les connexions internacionals fetes als festivals.

 

Programa de Woolwich, 8 i 9 de maig:

8 de maig

The Tramshed
9.00h      Registration and Breakfast
9.30h      Welcome to Theatre Café Woolwich
9.45h      Megan’s Story
11.40h    Stuttgart/Tehran

Bathway Theatre
13.30h    Lunch
14.30h    Jump out of Skin and Obsession

The Tramshed
17.30h    Creative responses from young people
19.00h     Dinner and drinks

9 de maig

Bathway Theatre
9.30h      Arrival and breakfast
10.00h    Against Progress
11.30h    Still Life in a Ditch
13.05h    Closing Speeches

Es farà una lectura dramatitzada de l’obra el dissabte 9 de maig a les 10h al Bathway Theatre de Woolwich, Londres

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"