Institut Ramon LLull

La Troba Kung-Fú visita els estudiants de català de la Universitat de Belgrad

Música.  Belgrad, 30/04/2015

La banda de Joan Garriga La Troba Kung-Fú està de gira per Europa amb el seu Galàctic Mariatxis Tour i aquesta setmana ha fet parada a Belgrad. A la capital sèrbia hi tenia una cita amb els alumnes de segon curs de català de la Universitat de Belgrad. Els components del grup van impartir-hi un taller de rumba catalana. A la nit, tenia programat un concert a la sala Mikser House, que servia per celebrar el desè aniversari del lectorat de català a la Universitat de Belgrad.




Belgrad ha estat l’última parada de la gira europea de La Troba Kung-Fú. La banda vallesana hi tenia una doble cita: una classe amb els estudiants de català a la Universitat i a la nit concert a la sala Mikser House. Els alumnes de segon curs de català van poder gaudir d’un taller de rumba catalana a càrrec dels mateixos músics, que van començar la sessió explicant els orígens d’aquest estil tan genuí. Van parlar de les influències llatinoamericanes i dels gitanos catalans de mitjans de segle XX a Barcelona, Lleida, Mataró o Perpinyà, ciutats bressol d’aquesta tradició musical. Després, van explicar i tocar el ventilador, una de les principals característiques de la rumba, a més d’ensenyar i animar els estudiants a practicar diferents ritmes amb els palmells i diversos tancaments per a la rumba. La Troba també va aprofitar l’ocasió per presentar un dels seus estils, l’anomenada rúmbia vallesana, barreja de rumba i cúmbia. Un dels moments àlgids del taller va ser quan La Troba va tocar el Mig amic de Peret, el rei de la rumba catalana, amb l’acompanyament de palmells de tota la classe. El taller va acabar amb preguntes dels estudiants que, entre d’altres coses, van demanar a la banda que toqués alguna de les seves cançons preferides.

A la nit, La Troba Kung-Fú va oferir un concert a la sala Mikser House, que va servir per commemorar els deu anys de lectorat de català a la Universitat de Belgrad. El nombrós públic assistent, format sobretot per estudiants, va gaudir durant ben bé dues hores amb la seva música i ritmes.

La de Belgrad ha estat l’última data de la gira que el grup està fent per tot Europa. Avui toquen a Komárom (Hongria) abans de viatjar a Bratislava (Eslovàquia), Kutna Hora i Praga (República Txeca), Wageningen (Països Baixos) i Gennevilliers i Houeilles (França). 

El grup liderat per Joan Garriga va tenir doble cita a Belgrad, amb un taller de rumba per als estudiants de català durant el dia, i concert a la nit

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"