Institut Ramon LLull

La poesia de Tònia Passola i la història convulsa de la Catalunya del segle XVIII al programa del Centre d’études catalanes de París

Cultura.  París, 09/04/2015

El Centre d’études catalanes (CEC) programa durant la primera quinzena d’abril dos actes relatius a la llengua i la cultura catalanes. El dia 9 d’abril es farà la presentació de l’edició bilingüe català-francès de la col·lecció de poemes de Tònia Passola Margelle d’étoiles, que ha estat traduïda per Annie Bats. El 13 d’abril, el professor Joaquim Albareda oferirà una xerrada sobre el paper de Catalunya en la guerra de Successió.




Com a part de la seva programació trimestral, el Centre d’études catalanes (CEC) de la Universitat París-Sorbona continua escoltant tant les veus dels creadors catalans contemporanis com les dissertacions acadèmiques relacionades amb els seus programes d’investigació. Així doncs, Philippe Tancelin (poeta, filòsof, professor i director de la col·lecció Poètes des cinq continents), Michel Cassir (poeta i professor de l’Escola Nacional Superior de Química de París) i Mònica Güell (directora del CEC) presentaran el 9 d’abril, en el marc de ‘Poésie au féminin’, la publicació en edició bilingüe de Margelle d’étoiles, un recull de poemes de Tònia Passola, traduït per Annie Bats.

Quatre dies més tard, el dilluns 13 d’abril, serà el torn de Joaquim Albareda, historiador i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que farà una ponència al Séminaire d’Études Catalanes – CRIMIC titulada ‘La guerra de Successió d’Espanya i l’aposta dels catalans (1705-1714). En la xerrada abordarà les conseqüències històriques de Catalunya pel fet d’haver-se decantat pels Habsburg durant la guerra de Successió espanyola.

 

Poésie au féminin: presentació Margelle d’étoiles de Tònia Passola.

9 d’abril a les 18.30h

 

Conferència de Joaquim Albareda: «La guerra de Successió d’Espanya i l’aposta dels catalans (1705-1714)»

13 d’abril de 18h a 20h

 

Centre d’Études Catalanes – Universitat París-Sorbona

9 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie

75004 Paris

centre.etudes-catalanes@paris-sorbonne.fr

Entrada lliure

A principis d’aquest mes d’abril el CEC organitza la presentació d’un llibre i una xerrada sobre la guerra de Successió 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"