Institut Ramon LLull

La gira internacional de Savall fa parada a Barcelona

Música.  Barcelona i Saragossa, 09/04/2015

Jordi Savall oferirà un concert a la ciutat comtal el dijous 9 d’abril a les 21h a les Drassanes Reials. Ho farà per interpretar ‘Les Nouveaux Goûts Réunis (1715-1788)’ amb l’orquestra Le Concert des Nations. L’endemà, 10 d’abril, la cita és a Saragossa. La gira compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




El músic català s’atura momentàniament a la ciutat comtal en un concert inclòs en la gira que l’està portant a viatjar per tot Europa i els Estats Units. Després de Polònia i Àustria, Savall tocarà a casa amb la seva formació, Le Concert des Nations, i acompanyat dels músics Manfredo Kraemer (violí concertino), Marc Hantaï (flauta travessera), Philippe Pierlot (viola de gamba), Rolf Lislevand (tiorba i guitarra) i Pierre Hantaï (clavicèmbal). El concert, Les Nouveaux Goûts Réunis, tindrà lloc a les Drassanes Reials a les nou del vespre del dijous 9 d’abril.

L’endemà, divendres 10 d’abril, Savall es desplaçarà a Saragossa per tocar a la Sala Mozart de l’Auditorio de Zaragoza. En aquest cas interpretarà Les goûts réunis en un format més reduït amb només Rolf Lislevand i Pierre Hantaï. El concert serà a les vuit del vespre.

El títol de Les goûts réunis (els gustos reunits) apareix per primer cop a la segona col·lecció de música de cambra, publicada el 1724, a la qual François Couperin combina diversos elements dels estils musicals existents al seu temps a França i Itàlia. El programa d’aquest concert agrupa peces d’autors francesos i alemanys d'aquest àmbit: el mateix F. Couperin, M. Marais, J.B. Forqueray, J.Ph. Rameau, J.M. Leclair, Philidor, Mr. de Sainte-Colombe i J.B. Lully. 

És el mateix programa que durà la següent setmana a Nova York, en una triple cita els dies 13, 15 i 16 d’abril. El 13 d’abril, però, actuarà en solitari en el concert The Spirit of the Viol. La gira internacional de Jordi Savall rep la col·laboració de l'Institut Ramon Llull.

‘Les Nouveaux Goûts Réunis (1715-1788)’

Drassanes Reials, Barcelona

9 d’abril a les 21h

 

‘Les goûts réunis’

Sala Mozart, Auditorio, Saragossa

10 d’abril a les 20h

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"