Institut Ramon LLull

Joan Sallas fa renéixer el “napkin folding” en una exposició a Florència

Arquit. i disseny.  Florència, 10/03/2015

Avui s’inaugura l’exposició que l’artista català Joan Sallas farà al Palazzo Pitti de Florència fins el proper mes de juny. Sallas és un expert de renom internacional en l’art del “napkin folding”, és a dir, l’art de doblegar tovallons. Es tracta d’una pràctica artística molt antiga, que va néixer al segle XVI a Itàlia i va desaparèixer a finals del XVIII. Originàriament, es doblegaven tovallons per impressionar els convidats a les corts europees.




La recuperació de l’art de doblegar tovallons és deguda en gran part a la contribució de Joan Sallas. Per una exposició a Viena, el català va doblegar durant tres mesos 200 metres de lli per formar més de 100 objectes. Entre les seves darreres obres, hi figura una font de taula d’1,5 metres amb un lleó i un grif que li va comportar un any de feina i un mes més de revisions.

L’art de doblegar tovallons va desaparèixer al segle XVIII

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"