Institut Ramon LLull

Circ Pànic, Joan Català i Tombs Creatius participen al Greenwich + Docklands International Festival

Escèniques.  Londres, 20/06/2014

Del 20 al 28 de juny es celebra el festival londinenc Greenwich + Docklands International Festival en el qual hi participen tres companyies catalanes, Circ Pànic, Joan Català i Tombs Creatius. El festival, que es celebra a l’aire lliure, acull en aquesta edició més de 150 actuacions de més de 30 companyies nacionals i internacionals. 




La companyia d’arts de carrer Tombs Creatius presenta Colors de Monstre els dies 20, 21 i 22 de juny. L’espectacle neix l’any 2008 i consisteix en posar a l’abast de grans i petits nombrosos jocs de carrer il·lustrats per Carles Porta, artista plàstic i dissenyador gràfic. D’aquesta manera, la col·lecció de jocs crea a les places una ambientació visual molt expressiva que permet al públic interactuar jugant amb la proposta. Tombs Creatius és una companyia de creació de jocs de Toni Tomàs, artesà i creador. L’any 2000 va deixar la Companyia de Comediants La Baldufa per engegar el projecte Tombs Creatius amb el qual dissenya i construeix artesanament jocs de fusta per a totes les edats.

Per altra banda, Joan Català presenta els dies 21 i 22 de juny l’espectacle Pelat en el qual combina dansa, teatre i circ. La representació és la primera creació de l’artista en la qual, dins d’un espai circular, els espectadors comparteixen la relació entre un home i un tronc. Des del silenci, es crea una expectació i s’activa la participació màgica i espontània. Joan Català s’ha format en diferents escoles de circ de 1999. A partir de 2005 comença també estudis de dansa contemporània de la mà de coreògrafs com Cecilia Colacrai, Lali Ayguade, Sol Picó, David Zambrano...Ha treballat en diverses companyies i actualment segueix actiu amb la companyia Circus Klezemer i la companyia Daromai, treballant nous processos de creació i residències investigant sobre el moviment, el teatre i el circ.

La tercera companyia que participa al Greenwich + Docklands International Festival és Circ Pànic, amb l’espectacle The Man Who Lost His Buttons (L’home que perdia els botons) el dia 28 de juny. Jordi Panareda és l’artista darrera de Circ Pànic i presenta un espectacle de perxa xinesa que, al llarg de la representació, es converteix en un personatge més de l’escena. L’artista ens parla de la complexitat i la simplicitat de la vida i ens acosta a una proposat de circ amb missatge dirigit a totes les edats. L’home que perdia els botons va ser guardonat amb el premi al millor espectacle de circ de carrer pel seu caràcter innovador tant a nivell tècnic com de dramatúrgia als premis de circ Zirkòlika.

El Greenwich + Docklands International Festival és el principal festival de Londres d’arts escèniques gratuïtes a l’aire lliure (teatre, dansa i arts de carrer) en el qual, en la última edició, van assistir-hi més de 80 mil persones. El certamen està compromès a obrir nous camins en l’actuació a l’aire lliure promovent la qualitat i la diversitat del treball a l’aire lliure i, actualment, també treballa per posar en marxa i desenvolupar treballs liderats per sords i artistes amb deficiències.

Podeu consultar el programa complet aquí 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"