Institut Ramon LLull

L’escriptor barceloní Eduardo Mendoza rep el premi del Llibre Europeu

Literatura.  Brussel·les, 05/12/2013

Eduardo Mendoza ha estat guardonat amb el premi Llibre Europeu, que atorga anualment l’Eurocambra, en la categoria de novel·la per l’obra Riña de Gatos. Madrid 1936. Després de set edicions, és la primera vegada que aquest premi recau sobre un autor català.




Mendoza va recollir el premi durant la cerimònia que va tenir lloc ahir a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les i va estar encapçalada pel president de la institució, Martin Schulz, i el president del comitè de patrocini del Premi del Llibre Europeu, de Pascal Lamy. El jurat del premi estava format per periodistes europeus i presidit pel filòsof francès Bernard-Henri Lévy.

Els altres finalistes en la categoria de novel·la eren Luciana Castellina per El descobriment del món, Vassilis Alexakis per El nen grec i Petros Markaris per Liquidacions a la grega. Per altra banda, el guanyador en la categoria d'assaig va ser Arnaud Leparmentier, per la seva obra Aquests sepulturers francesos de l'euro.

El premi del Llibre Europeu, fundat el 2007 per l'associació Esprit d'Europe amb el suport de Jacques Delors, es concedeix anualment a una novel·la i a un assaig que expressen una visió positiva d'Europa. Els autors de sengles obres són escriptors contemporanis i originaris de països membres de la Unió Europea. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"