Institut Ramon LLull

L’IRL participa en el 44è Congrés d’ALTE amb una intervenció sobre els certificats de coneixements de català

Llengua.  Barcelona, 13/11/2013

Barcelona acull els propers 13, 14 i 15 de novembre la 44a Trobada i Congrés de l’Associació d’Avaluadors de Llengües d’Europa (ALTE), que enguany se centra en “L’avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i a la integració: diferents enfocaments d’un tema comú”. L’ALTE és una associació europea que agrupa institucions que promouen el multilingüisme arreu d’Europa, i recolza els organismes que realitzen exàmens de certificació per als estudiants de llengües. La jornada està coordinada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que té la competència de la certificació de coneixements de català a Catalunya, i comptarà amb la participació de l’IRL, que des del 2003 té la competència de la certificació fora del domini lingüístic.




L’IRL, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, oferirà una intervenció sobre els certificats de coneixement de llengua catalana a l'exterior, a càrrec de Montserrat Montagut (DGPL) i Ignasi Massaguer (IRL). Després d’una breu presentació del sistema de certificats de català i el seu impacte en la ciutadania, la ponència se centrarà en els principals reptes afrontats durant els últims deu anys pel que fa a la millora del producte i del servei, i apuntarà a noves línies d’actuació.

L’IRL cada any organitza dues convocatòries d’exàmens de català, normalment a les seus de les universitats amb les què col·labora per oferir estudis de llengua i cultura catalanes. És important que els estudiants d’aquestes universitats puguin acreditar els coneixements de llengua catalana d’acord amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües, com una llengua normal, perquè a l’IRL formem futurs professors, traductors, gestors culturals, guies turístics, etc. En els darrers deu anys més de 10.000 persones s’han inscrit als exàmens organitzats per l’IRL, més de 9.000 s’hi han presentat als 5 nivells i s’han expedit gairebé 7.500 certificats.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"