Institut Ramon LLull

L'APIC lliura el premi l'Iŀlustrad'Or a l'holandès Joost Swarte

Arts.  Barcelona, 28/10/2013

L' Associació Professional d'il·lustradors de Catalunya (APIC) organitza del 28 al 31 d'octubre les IV jornades de Creació en Il·lustració TACCA'13 amb una gran presència internacional. L'acte principal de les jornades tindrà lloc el 31 d'octubre al CCCB i en ell intervindran Joost Swarte, Puño i Jean Jullien, entre d'altres. Durant la jornada es lliurarà el premi l'Iŀlustrad'Or al dibuixant holandès Joost Swarte com a reconeixement a la seva trajectòria professional. Els dies 28, 29 i 30 tindran lloc diversos tallers per estimular la creativitat dels il·lustradors en el seu àmbit professional, a la seu de l’APIC.




El guardó L'Il·lustrad'Or és un premi que l'APIC lliura biennalment a un il·lustrador de reconegut prestigi internacional. Fins ara l’han rebut, entre d’altres, Cesc, Eva Meulen, Ralph Steadman, Carlos Nine, Kveta Pacovska, Forges, Marc Simont, Asun Balzola, Carles Fontserè, Heinz Edelmann i Josep Pla-Narbona.

El guardonat d'aquesta edició, Joost Swarte (1947), va començar la seva trajectòria professional als anys 70 inspirant-se en els còmics undergrounds. “Es un dels màxims representants de l'estil 'línia clara' - comenta el president de l’APIC Miguel Gallardo – i sempre ha estat fidel a ell mateix. Es va avançar al seu temps introduint la línia clara en uns moments en que anava en contra de la moda de l'època".

Tacca '13

Les Jornades de Creació en il·lustració, tenen com a objectiu donar importància al fet creatiu, debatre sobre les tendències i tècniques que es troben en el món de la il·lustració actual i recordar que la creació és un espai molt important en l’àmbit de la il·lustració. Tacca va néixer amb l'objectiu d'omplir un buit en la vessant de reflexió sobre creació que existia dins del sector.

En les jornades d'enguany l'il·lustrador Puño farà una ponència sobre com ser il·lustrador en temps de crisi. També s'han invitat a diversos professionals del sector per participar a la xerrada 'Empresa i creativitat', i per plantejar i debatre altres vies de treball en el món de la il·lustració.

Tacca'13 organitza tres tallers amb l'objectiu d'estimular la creativitat dels professionals disposats a explorar noves tècniques artístiques. D'un d'ells se’n fa càrrec l'autor francès Jean Jullien el qual proposa que els participants facin una màscara retratant-se a ells mateixos.

En el marc de les IV Jornades de Creació en Il·lustració TACCA'13

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"