Institut Ramon LLull

Albert Attenelle participa en un simposi a Sydney sobre l'origen del flamenc i la interpretació de música d'escola espanyola

Música.  Sydney, 19/10/2013

Del 19 al 27 d’octubre el pianista Albert Atenelle participarà al simposi The Nexus of Spanish Dance and Keyboard Music organitzat pel Sydney Conservatori of Music de la Universitat de Sydney. El simposi, que té com a objectiu explorar amb el món acadèmic l’origen del flamenc i la interpretació de la música de l’escola espanyola de compositors com Albeniz i Granados, s’acompanyarà d’una sèrie de concerts a càrrec de músics de primera línia que interpretaran obres dels autors tractats en el simposi.




Albert Attenelle és un dels pianistes catalans més coneguts i reconeguts de la seva generació; va començar la carrera com a solista l’any 1957. Posseïdor de diversos premis en concursos internacionals, conrea tant la vessant solista com la de música de cambra arreu d’Europa, Amèrica i el Japó. El seu repertori abasta un gran nombre d’autors, però sempre ha mantingut una atenció especial vers els compositors contemporanis, que l’han empès a interpretar repetidament els concerts per a piano i orquestra de Xavier Montsalvatge, Robert Gerhard i Luis de Pablo, Graciane Finzi, Tom Ingoldsby, així com un gran nombre d’obres de Guinjoan, Brotons, Blancafort, Lamote de Grignon i molts d’altres.

De la seva discografia cal remarcar els concerts per a piano i orquestra de Luis de Pablo (Hispavox) i de Robert Gerhard (Harmonia Mundi), un CD dedicat a la música per a piano de Déodat de Séverac (Columna Música), les sonates per a cordes i piano de Lluís Benejam (AVS), les de Pau Casals i Gaspar Cassadó (Columna Música), i de la seva llarga etapa com a integrant del Trio de Barcelona, els trios amb piano de Mendelssohn, Dvořák, Xostakóvitx, Ravel i el Triple Concert de Beethoven (Harmonia Mundi).

Ha publicat una edició urtext de la Suite Iberia d’Isaac Albéniz i l’any 2005 li va ser atorgada la Medalla Isaac Albéniz com a reconeixement a la contribució i difusió de l’obra d’aquest genial compositor. Els seus recents enregistraments de La Vega i Iberia d’Albéniz i de Música callada, Variacions sobre un tema de Chopin i Suburbis de Frederic Mompou, amb el segell Columna Música, han estat aclamats per la crítica especialitzada.

 

Dades activitat:

Lecture/Recital: Mompou. Canciones y Danzas i Variaciones sobre una Tema de Chopin (dins del programa formatiu del simposi)

Recital de piano al Concert inaugural
19 d’octubre al Verbrugghen Hall, Sydney Conservatorium of Music
Amb el programa complet IBERIA

Recital de piano
22 d’octubre al Recital Hall East, Sydney Conservatorium of Music
Amb el programa “The Catalan Piano Masters: Granados: Goyescas and Spanish Dances”

Curs Magistral
24 d’octubre al Recital Hall East, Sydney Conservatorium of Music

Recital amb Natalia Ricci, Lorelle Lorelle McNaughton, Carolina Estrada, Umberto Clerici, cellist, Los Carmonas, Adriana Rodriguez i Chachy Peñalver, en el concert de clausura
27 d’octubre al Verbrugghen Hall, Sydney Conservatorium of Music
Amb un programa amb obres de De Falla, Lecuona, Albeniz i Rojas 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"