Institut Ramon LLull

L’ENS de Lió celebra el col·loqui Gare de France: lire le journalisme littéraire entre la France et la Catalogne

Literatura.  Lió, 17/10/2013

Organitzat pel grup de recerca Literatura Comparada en l'Espai Intel·lectual Europeu, i l'École Normale Superieure (ENS) de Lió, amb la qual l’Institut Ramon Llull col·labora des de l’any 2008 per a la impartició de docència d’estudis catalans, el col·loqui internacional Gare de France: lire le journalisme littéraire entre la France et la Catalogne té com a objectiu analitzar les relacions entre les escriptures periodístiques i literàries francesa i catalana al final del segle XIX i al començament del segle XX. L'estudi comparatiu dels seus préstecs i singularitats ens permetrà comprendre una altra narració de la història.




Experts en literatura catalans i francesos impartiran les conferències, que tindran lloc entre el 17 i el 18 d’octubre a la seu de l’ENS de Lió. Destaquen les ponències Dissidence et mélancolie: Diari d’un estudiant a París, de Gaziel d’Ester Pino, professora d’estudis catalans a l’ENS des del curs acadèmic 2012-2013, i la que oferirà Neus Penalba, professora d’estudis catalans a la Universitat París 8 Saint Denis des d’aquest curs acadèmic 2013-2014, sobre el periodista Just Cabot a París. La conferència d’obertura la pronunciarà el professor de sociologia de l’ENS de Lió Bernard Lahire, i girarà al voltant de la condició literària i el periodista escriptor.

Fundada a finals del segle XIX per preparar a professors d’institut, avui en dia l’École Normale Superieure de Lió prepara a futurs investigadors, professors d'universitat, funcionaris d'alt rang, així com líders polítics i empresarials. A part de l’ENS de Lió, s’han establert dues escoles normals superiors més a París i a Cachan, amb objectius similars. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"