Institut Ramon LLull

L'IRL escalfa motors per a la Fira del Llibre de Göteborg, que l'any que ve dedicarà un focus a Catalunya

Literatura.  Göteborg , 26/09/2013

L'Institut Ramon Llull serà present a la Fira del Llibre de Göteborg, que es celebra del 26 al 29 de setembre, per preparar el focus català que la Fira ha programat per a l'any que ve. Els representants de l'IRL es reuniran amb editors nòrdics per presentar-los l'obra dels autors catalans i realitzaran contactes amb els responsables d'equipaments i institucions culturals suecs. Aquesta visita "in situ" complementarà els contactes que ja es van realitzar el mes de juliol passat quan l'IRL va convidar a Barcelona a una delegació d'editors i traductors suecs.




La Fira del Llibre de Göteborg és la cita més important del món editorial als països nòrdics i l'esdeveniment cultural de majors dimensions d'Escandinàvia, amb més de 100.000 visitants. S'adreça tant al públic general com al sector editorial, que conforma un 37% del total de visitants. Com a gran cita editorial internacional, té una àmplia cobertura mediàtica, amb més de 1.500 periodistes acreditats. Enguany, en la 29ena edició, s'han programat més de 3.000 activitats en 15 escenaris diferents i hi haurà 935 estands de 22 països en una superfície de 14.000 m2.

La Fira presenta un programa literari i cultural de gran prestigi: convida a 845 escriptors de 38 països que participen en 434 conferències i debats. Entre els autors que participaran enguany en el programa de conferències hi ha noms tan coneguts com Richard Ford, Gabriela Adamesteanu, Orlando Figes, Sofi Oksanen, Norman Manea, Caitlin Moran, Mircea Cartarescu i Frans de Waal.

Al llarg dels anys, la fira ha convidat les literatures del Regne Unit, Holanda, Flandes, Espanya, Alemanya, Àustria, Suïssa, Lituània, Estònia, Letònia, Índia i Corea Del Sud. Aquest any, el país convidat és Romania alhora que es dedicarà un segon focus temàtic a Bangladesh. El setembre de l'any vinent aquest segon focus estarà dedicat a Catalunya, mentre que el país convidat serà Brasil.

Enguany es celebra del 26 al 29 de setembre amb Romania com a país convidat i Bangladesh com a segon focus temàtic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"