Institut Ramon LLull

La Universitat de Zadar celebra la segona edició del col·loqui de romanística Mare Loquens

Llengua.  Zadar, 26/09/2013

Romanistes d’arreu d’Europa es reuniran a Zadar el 26 i 27 de setembre per participar a la segona edició del Col·loqui Internacional Mare Loquens, dedicat a l'etimologia i la geolingüística romànica. El col·loqui, organitzat per la Universitat de Zadar, se celebra amb motiu del desè aniversari del Centre d’Estudis Onomàstics de la Universitat de Zadar, al qual pertanyen Vladimir Skračić i Nikola Vuletić, principals impulsors dels estudis de català d’aquesta universitat.




Les jornades compten amb romanistes de diverses universitats europees i una participació catalana de primer nivell, amb els professors José Enrique Gallardo Gil i Maria Reina Bastardas, de la Universitat de Barcelona, i el prestigiós lingüista i dialectòleg Joan Veny. En aquesta ocasió es tractaran aspectes etimològics i geolingüístics relacionats amb el lèxic del mar.

El col·loqui Internacional Mare Loquens se celebra en memòria del professor Vojmir Vinja (1921-2007), un dels principals impulsors dels estudis de filologia romànica a les universitats croates durant el segle passat. També és autor d'obres cabdals sobre aspectes etimològics i geogràfics dels contactes lingüístics eslavoromànics, com ara Jadranska fauna: etimologija i struktura naziva (1986) o Jadranske etimologije I-III (1998-2004). El títol del col·loqui Mare Loquens fa referència a les varietats romàniques que conflueixen a les ribes de la Mediterrània.

La primera edició es va celebrar el novembre del 2011, també en memòria de Vojmir Vinja, i es va centrar en qüestions de dialectologia romànica vinculades al mar, com ara la ictionímia, camp en què Vinja va ser un mestre indiscutible.

El col·loqui compta amb una participació catalana de primer nivell

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"