Institut Ramon LLull

David Costa, director musical: "Operetta t'atrapa per la seva força musical i visual des de la primera nota"

Escèniques.  10/09/2013

Operetta va ser un dels espectacles revelació de l’edició d’Avignon a la catalane del 2012, exhaurint totes les entrades de les 28 representacions que van tenir lloc al Théâtre des Béliers. Avinyó va situar Cor de Teatre i el seu espectacle a l’escena internacional i els va obrir les portes d’Europa. Després d’una temporada fixa a París aquest estiu, a la tardor inicien una gira europea amb més de 80 actuacions.

Hem parlat amb David Costa, el director Musical d’Operetta perquè ens expliqui com viuen els membres de Cor de Teatre aquest èxit.




Què va significar l'èxit d'Avinyó per la companyia?

Un nou reconeixement al treball que portem fent durant ja 15 anys. A Avinyó vam donar a conèixer Cor de Teatre i Operetta especialment als països francòfons. Tot això dóna sentit als esforços que fem tots els que formem la gran família Cor de Teatre i la possibilitat de continuar amb el nostre somni.

Un dels resultats més significatius d'Avinyó ha estat una temporada estable d’actuacions al Teatre Antoine París aquest estiu. Com ha estat la rebuda per part del públic parisenc?

Excel·lent, hem acabat la temporada omplint el teatre cada dia! La reacció, els aplaudiments, els comentaris que ens ha fet el públic parisenc i la crítica especialitzada, han estat un regal molt difícil d’expressar en paraules. Hem continuat creant marca i posicionant-nos internacionalment. El més complicat és explicar el que fem. Un cop al teatre, ja no hi ha volta enrere: la gent surt molt emocionada!

A més, aquesta tardor Cor de Teatre comença una gira per França, Suïssa i Alemanya amb més de 80 actuacions. Quins són els ingredients que la converteixen en una obra d'èxit internacional?

Operetta utilitza els dos llenguatges més universals: la música vocal polifònica a cappella i el teatre gestual, tot unit amb grans dosis d'humor!  La combinació és explosiva, no hi pots fer res, Operetta t'atrapa per la seva força musical i visual des de la primera nota, des del primer gest! Interpretar un dels gèneres musicals més importants com l'òpera, cantar les àries, els cors i totes les parts instrumentals només amb la veu, dóna una proximitat, un caliu tan personal que fa que l'espectador entri gairebé dins l'espectacle. Si a tot això hi sumes la partitura gestual, fins a arribar a l'extrem d'oblidar-te que tot està passant en directe i alhora, el converteix en un espectacle únic, potser un dels primers musicals a cappellaA més, Operetta no té barreres intel·lectuals ni culturals, i està concebut per arribar al públic de totes les edats. Tots aquests són els ingredients que hem cuinat a foc lent per a tots vosaltres!

Tot i que la companyia va néixer amb un esperit amateur, de mica en mica s’ha professionalitzat i ha incorporat intèrprets que s’hi dediquen a temps complert. Com s’aconsegueix l’equilibri entre l’amateurisme i la professionalitat?

Actualment som un equip de 39 persones preparades per interpretar OperettaEl fet de poder combinar diferents equips artístics ens dóna molta força per viure amb plenitud cada una de les actuacions que ens regala Operetta, i alhora també, molta tranquil·litat per afrontar nous projectes professionals i/o personals. Donem molta importància a la comunicació interna de la companyia, és clau per tirar endavant.

Quins són els projectes de futur de Cor de Teatre?

Gaudir d'Operetta per allà on ens porti i per molts anys! Paral·lelament iniciar una nova aventura amb en Jordi Purtí, com sabeu, autor i director escènic d'Operetta. Persona clau en l'evolució artística de Cor de Teatre.

 

x04z13

Entrevista a David Costa, director musical d'Operetta

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"