Institut Ramon LLull

El professor Edgar Illas ha estat guardonat amb el Premi NACS

Cultura.  Barcelona, 30/07/2013

Edgar Illas, professor d’estudis catalans a la Universitat d’Indiana, ha estat guardonat amb el Premi NACS pel seu llibre Thinking Barcelona. Ideologies of a Global City. Així ho ha decidit el jurat de la North American Catalan Society (NACS) una associació nord-americana d'investigadors, estudiants i persones que tenen interès per qualsevol aspecte de la cultura catalana i recolzada per l'Institut Ramon Llull.




Es tracta de la primera edició de Premi NACS, que té l’objectiu d’atorgar un reconeixement a estudis de catalanística realitzats per estudiosos vinculats professionalment a institucions acadèmiques i de recerca de Nord-Amèrica que constitueixin aportacions rigoroses i de qualitat en aquest camp.

El jurat ha considerat que Thinking Barcelona. Ideologies of a Global City és un llibre lúcid, amè i intel·ligent. Es tracta d’una obra veritablement interdisciplinària que conté una reflexió profunda i persuasiva sobre Barcelona que demostra un coneixement extens dels corrents filosoficoliteraris i de les teories sociopolítiques que actualment emmarquen el debat sobre la ciutat. La profunditat crítica que el professor Illas aplica al seu estudi de la Barcelona contemporània li permet analitzar la dinàmica cultural de la ciutat sense pal·liatius ni mitificacions. En definitiva, és un estudi erudit i engrescador, una gran contribució als estudis culturals sobre la ciutat moderna.

Edgar Illas es va doctorar el 2007 al Departament d'Estudis Romànics de la Universitat de Duke. Actualment, és professor assistent d'estudis catalans i espanyols al Departament d'Espanyol i Portuguès de la Universitat d'Indiana, a Bloomington. És autor de Thinking Barcelona: Ideologies of a Global City (Liverpool University Press, 2012) i de diversos articles sobre cultura catalana contemporània. 

El jurat ha escollit el llibre titulat Thinking Barcelona. Ideologies of a Global City

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"