Institut Ramon LLull

La Universitat de Mont-real oferirà un Minor en estudis catalans a partir del curs vinent

Llengua.  Barcelona, 29/07/2013

La Universitat de Mont-real (UdeM) i l'Institut Ramon Llull signaran en breu el nou conveni per consolidar els estudis catalans en aquesta universitat a través de la creació d'un Minor (programa de primer cicle de 30 crèdits) que començarà la propera tardor. Quan s'hagi implantat totalment el Minor es duplicarà la presència actual dels estudis de llengua i cultura catalanes, presents a Mont-real des de l'any 2007. L'any vinent es passarà d'oferir 6 cursos a oferir-ne 9. En concret, els alumnes podran optar per 4 cursos de llengua, un d'introducció a la cultura catalana, un de lectures dirigides, un de literatura, un de traducció català-francès, un viatge d'estudis i un Stage.




El Minor es podrà combinar amb altres majors i minors de llengües modernes. La Universitat vetllarà perquè els cursos de llengua, literatura i cultura catalanes s'integrin als blocs opcionals dels programes d'estudi de diverses disciplines connexes (especialment als d'estudis internacionals, d'antropologia, d'història, d'història de l'art, de lletres i ciències humanes, de lingüística, de literatura comparada, de literatures de llengua francesa, de ciències de la comunicació, de ciències polítiques i de sociologia), en què les altres llengües del Departament de literatures i llengües modernes ja són presents. 

La creació d'aquest Minor ha estat possible, en bona part, gràcies a la tasca del professor d'estudis catalans a la UdeM, Èric Viladrich, que hi imparteix classes des de l'any 2007 amb un alt grau d'implicació i compromís. En un vídeo enregistrat durant la recent celebració de les Jornades Internacionals per a Professors de Català, Viladrich explicava que els seus estudiants vénen de carreres diverses com Ciències Polítiques o les vinculades a diferents literatures i que en els darrers 5 anys, hi ha hagut diversos estudiants que han trobat feina en el camp de la traducció francès-català gràcies a aquests cursos d'estudis catalans.

A través del nou conveni, la UdeM passa de subvencionar el 23% dels estudis catalans al 44%. 

Des de l'any 2007 s'hi imparteixen classes de llengua i cultura catalanes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"