Institut Ramon LLull

J.A. Bayona, Premi Nacional de Cinematografia 2013 del Ministeri de Cultura

Cinema.  Barcelona, 23/07/2013

El director Juan Antonio Bayona ha estat guardonat aquest dilluns per unanimitat del jurat amb el Premi Nacional de Cinematografia 2013, que atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 




El jurat ha decidit atorgar-li el guardó de forma unànime i ha ressaltat que el seu treball a 'Lo imposible' ha estat "decisiu i excel·lent, especialment en un context econòmic difícil". Segons el jurat, Bayona "és un cineasta que ha fet molt más visible el nostre cinema tant dins com fora d'Espanya". En aquest sentit, ha assegurat que representa "una nova generació de creadors de gran projecció internacional i ha estat reconegut tant per la crítica com pel públic".

El Ministeri de Cultura ha ressaltat que 'Lo imposible' ha recaptat l'any 2012 a l'estat espanyol 41 milions d'euros. De fet, aquesta quantitat s'ha vist superada per la recaptació del film a nivell internacional. Aquest guardó el dóna l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i està dotat en 30.000 euros. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"