Institut Ramon LLull

La Universitat de Dublín Trinity College organitza un congrés per reflexionar sobre el paper de les dones en el teatre, el cinema i la televisió

Literatura.  Dublín, 25/06/2013

Diverses creadores catalanes seran les protagonistes d’algunes de les seixanta ponències que presentarà el Congrés “Women then and now in Spanish Theatre, Cinema and Television”, que se celebrarà a la Universitat de Dublín Trinity College. 




El congrés, organitzat pel Departament d’Estudis Hispànics de la Trinity College, se tindrà lloc del 25 al 27 de juny. A banda de les seixanta ponències, també oferirà diverses taules rodones i tres conferències amb l’objectiu d’obrir un fòrum de debat, reflexionar i celebrar l’impacte de les dones com a productores, directores, actius o com a inspiració per a algunes de les obres més memorables del teatre, el cinema i la televisió.

A la taula rodona “The Creative Vision” hi participa l’actriu catalana Montserrat Alcoverro, membre de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, de l’Acadèmica del Cinema Català, de l’Associació de Dones Creadores Escèniques i de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, entre d'altres. El congrés també comptarà amb la presència de l’actriu, productora i guionista catalana Araceli Bruch Pla.

L’activitat ha generat una resposta molt positiva en l’entorn acadèmic internacional i compta amb la presència d’especialistes d’arreu del món, com el professor José María Caparrós Lera, de la Universitat de Barcelona; la doctora Concepción Cascajosa Virino, de la Universidad Carlos III de Madrid; la doctora Catherine O'Leary, de la National University of Ireland; la doctora Stephanie Dennison, de la University of Leeds; el professor Nuala Finnegan, de University College Cork, i la doctora Catherine Leen, de la National University of Ireland, entre d’altres. 

Montserrat Alcoverro i Araceli Bruch Pla son les artistes catalanes que participaran al Congrés

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"