Institut Ramon LLull

L'Institut Ramon Llull porta set companyies a l'Off d'Avinyó en la segona edició d'Avignon à la Catalane

Escèniques.  Avinyó, 20/06/2013

Set companyies presentaran els seus espectacles a la segona edició del programa Avignon à la Catalane organitzat per l'IRL dins l'Off d'Avinyó. Es tracta d'una proposta variada i multidisciplinar que vol acostar a públic i programadors francesos l'actualitat de l'escena catalana. Aquesta proposta es completa amb la lectura de l'obra Lleons de Pau Miró al Festival d'Avinyó, dins la carta blanca que el festival ha donat a la Maison Antoine Vitez. 




Dins d'Avignon à la Catalane es podran veure dues propostes de titelles: OVNI de Farrés Brothers i Le Prince Heureux de La Baldufa; dansa amb Hidden/Choice de CobosMika i circ amb Circ Teatre Modern i l'espectacle que duu el mateix nom. També s'ha programat Naïf, del clown Toti Toronell, la performance Katastrophe d'Agrupación Señor Serrano i Divisions, un espectacle d'objectes i vídeo de Tubalú Produccions.

En la presentació del programa que s'ha celebrat aquest dijous a l'Institut Français, el director de l'IRL, Vicenç Villatoro, ha lligat aquesta tornada a Avinyó a l'èxit de l'any passat: "les companyies van tenir visibilitat i van aconseguir actuacions a posteriori". A més, ha avançat que "tenim voluntat de continuïtat en properes edicions". Per a Villatoro és destacable també que les companyies "que hi podrien anar soles i per separat" hi vagin "juntes sota una etiqueta compartida que hem comprovat que ens dóna un valor afegit perquè augmenta la visibilitat i el ressò. Aquesta etiqueta compartida és útil per a les companyies i, sobretot, per a la feina de l'IRL, ja que ajuda a construir una imatge de marca". De la seva part el director de l'Institut Français, Yannick Racouet, ha desitjat molt d'èxit a les companyies catalanes en "el teatre més gran del món" i ha recordat que enguany a Avinyó "s'hi presentaran 1066 companyies i més de 1600 espectacles".

De la seva part, el director adjunt, Àlex Susanna, ha fet un balanç molt positiu de la participació al festival l'any passat. "En la primera edició 6.500 persones van assistir a les 95 funcions que van fer les 8 companyies participants a Avignon à la Catalane. D'aquests, 570 eren programadors internacionals. (...) Després d'Avinyó, les companyies catalanes han realitzat 130 actuacions", ha explicat. Destaca el cas de Cor de Teatre, que aquests dies s'està presentant a París i que realitzarà més de 80 presentacions d'Operetta a França, Suïssa i Alemanya, des del mes de novembre fins a l'abril del 2014.

Susanna també ha explicat que la selecció de les companyies participants s'ha fet "d'una banda, a través d'un convocatòria pública a la qual s'han presentat més de 60 companyies, i de l'altra en col·laboració amb alguns dels teatres d'Avinyó amb qui col·laborem i amb els que voldríem establir una certa línia programàtica". Per a la selecció s'han creats quatre comissions d'experts (teatre, circ, arts escèniques per a tots els públics i dansa). Com a criteris de selecció s'ha tingut en compte el potencial d'internacionalització, l'excel·lència, el caràcter innovador, la qualitat artística i la singularitat de cada proposta així com l'adequació a la programació de cada espai.

x04z13

També se celebrarà una lectura de Lleons de Pau Miró dins el Festival d'Avinyó 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"