Institut Ramon LLull

Entrevista a Adán Sandoval, director del Festival de Circ Pisteurs d'Étoiles

Escèniques.  Obernai (Alsàcia), 01/05/2013

Des del 30 d'abril la ciutat francesa d'Obernai (Alsàcia) acull una nova edició del Festival Pisteurs d'Étoiles, que enguany ha programat un focus de circ català amb la participació d'una vintena d'artistes. En parlem amb el director del Festival, Adán Sandoval.




A la present edició del Festival, s'hi ha programat un focus català. Què els va portar a optar per les nostres companyies?
La qualitat de les propostes, per descomptat, i aquesta "alguna cosa" molt particular que és "allò català", que potser jo definiria subjectivament com una barreja de rigor i exigència amb una certa forma d'originalitat i "bogeria" molt ben pensades. I el suport de "senyor Ramon" (Institut Ramon Llull) que em va permetre assistir a diverses cites potents (Trapezi, Tàrrega, Manresa, etc.) per descobrir i enamorar-me d'aquests artistes.

S'ha previst també una carta blanca, que està preparant Johnny Torres. Quines sorpreses ens depara Impromptu?
Això serà un concentrat de la visió que aquest gran artista que és Johnny té del que s'està "movent amunt" al circuit català, i que volem potenciar en aquestes latituds.

Recentment, el festival ha estat reconegut amb el Pole du circ. Què significa això per a vostès?
L'etiqueta de "Pôle National des Arts du Cirque" és, sobretot, un reconeixement a tots els artistes que s'han produït i es produeixen en aquest festival, però també un compromís de creació, d'imaginació per capejar les crisis financeres i contribuir al fet que els artistes puguin continuar realitzant espectacles en les millors condicions possibles. I és una manera de reconèixer la dedicació de tots els voluntaris que li han permès créixer a aquest festival. És també un catalitzador de projectes internacionals.

Més enllà de la participació catalana, quins són per a vostè els plats forts d'aquest Festival?
Els nois de Taiwan "Mix Acrobatics Theater" amb una proposta de circ "urbà" i la prestigiosa "Dans och Cirkushögskolan" (escola nacional de circ de Suècia) com a apostes molt originals d'aquest festival, i després valors segurs, com la companyia "BAM "(França) o "Gynoides"(Suècia).

Preveuen continuïtat en els propers anys de la col·laboració amb el circ català?
Només faltaria! És clar que sí! Per començar, coproduirem a la companyia "Atempo Circ" que estrenarà a la nostra edició de 2014, i esperem que de la trobada d'aquesta edició en neixin o es concretin més projectes per a les properes edicions. I sense desafiar el futur, puc dir aquí que hi ha diverses converses ja avançades. I això no només amb nosaltres, sinó a través de "PNAC" amb la xarxa de programadors de la nostra regió.

Defineix el circ català com una barreja de "d'originalitat i bogeria molt ben pensades"

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"