Institut Ramon LLull

L’avantguarda catalana es presenta a París amb una mostra del pintor Garcia-Llort

Arts.  París, 30/04/2013

El proper 17 de maig s’inaugurarà l’exposició Faules Geomètriques del pintor català Josep Maria Garcia-Llort (1921-2003) al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de Paris La Sorbone. La mostra, que pretén retre homenatge al pintor català d’avantguarda, es podrà veure en aquest espai fins el 14 de juny. 




Josep Maria Garcia-Llort, que va morir el 10 d’agost del 2003 a Barcelona, va formar part del grup d’artistes avantguardistes vinculats al Cercle Maillol, creat el 1946 a l’Institut Francès de Barcelona i molt reconegut per la seva tasca de difusió de l’art d’avantguarda català i la formació dels joves artistes durant la dictadura franquista. 


Es va formar a Llotja i a l’Escola Massana de Barcelona. El 1948 es va presentar a Barcelona, on hi va exposar diverses vegades. Més endavant va residir i exposar a altres ciutats com París, Nova York o Londres. La seva obra parteix de l’expressionisme de Picasso, de composició complexa, de colors plans i de línies gruixudes. Més endavant es va anar acostant al surrealisme.  

L’exposició es podrà veure al Centre d’Estudis Catalans de La Sorbone del 17 de maig al 14 de juny 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"