Institut Ramon LLull

La Universitat de Granada inaugura un lectorat de català amb un acte sobre Espriu

Llengua.  Granada, 29/04/2013

La Universitat de Granada i l'Institut Ramon Llull van signar el passat juliol el conveni de col·laboració per ampliar i consolidar els estudis catalans que s'imparteixen en aquesta universitat des dels anys 60, actualment a càrrec de la professora Lourdes Sánchez, titular de Filologia Catalana de la Facultat de Lletres.




La col·laboració de l'IRL suposa que a partir del curs acadèmic 2012-13 s'ofereixen 30 crèdits de llengua i cultura catalana a la Facultat de Lletres i 6 crèdits més de Llengua a la Facultat de Traducció, que es preveu que es puguin ampliar fins a 18. A la Facultat de Traducció i Interpretació s'han matriculat 40 estudiants a l'assignatura de català 1, que s'ofereix per primera vegada gràcies a aquest acord, una prova evident de l'interès per part dels estudiants.

Per celebrar l'ampliació d'aquests estudis s'ha organitzat un acte acadèmic que s'emmarca dins la commemoració de l'Any Espriu i que tindrà lloc aquesta tarda. L'escriptor Agustí Pons, autor de l'extensa biografia sobre el poeta Espriu, transparent (2013), pronunciarà la conferència "Leer a Espriu, hoy", mentre que el catedràtic de Filologia Romànica de la Universitat de Màlaga Antonio Jiménez Millán farà la conferència "Algunas claves de la poesía de Salvador Espriu".

En l'apartat institucional, participaran en l'acte el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'IRL, Andreu Bosch, i la vicerectora de Grau i Postgrau, Lola Ferré.

La Universitat de Granada fou de les primeres a 'Estat espanyol que va introduir els estudis de Traducció. Actualment, és la que ofereix més oferta lingüística de segones i terceres llengües, amb un reconeixement acadèmic de nivell màxim. 

La col·laboració entre l'IRL i la Universitat de Granada no és nova. Des de l'any 2003 s'hi organitzen exàmens per a la certificació de coneixements de llengua catalana, amb un total de més de setanta inscrits en aquests gairebé 10 anys.

A banda de la Universitat de Granada, hi ha un total de 9 universitats més a l'Estat espanyol que ofereixen estudis catalans, entre les quals la Universidade de Santiago de Compostela (amb docència tant a la Facultat de Lletres com al Centre de Llengües), la Universidad de Alcalá de Henares i la Universidad Nacional de Educación a Distancia, que reben també un ajut de l'IRL per a aquesta docència.

Se suma a la xarxa d'universitats amb estudis catalans a l'exterior

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"