Institut Ramon LLull

Ofir Feuerstein guanya el concurs de microrelats IRLats organitzat per l'IRL

Llengua.  Barcelona, 23/04/2013

Ella pregunta com es diu t'estimo en català. T'estimo, li diu ell. Gràcies, li contesta, però la traducció enganya". Aquest relat, signat per Ofir Feuerstein, estudiant de la Universitat Hebrea de Jerusalem i signant com a @feuero, ha estat el guanyador del concurs de microrelats #IRLats organitzat per l'Institut Ramon Llull. El premi és una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Girona i Andorra.

 




En segon lloc ha quedat el relat de Karina Mishchenkova, alumna de la Universitat Estatal de Moscou amb l'usuari de Twitter @KMishchenkova: "Els nostres pares menjaven dolços naturals, nosaltres - dolços amb colorants, els nostres fills prendran llepolies en pols". 

Des del passat 1 de febrer, en què va començar el concurs, s'han rebut més d'un centenar de relats via Twitter.

El concurs IRLats s'adreça als estudiants de català de fora del domini lingüístic, amb la intenció d'incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers i alhora adherir-se a la commemoració de dos centenaris que tenen lloc aquest any: el naixement de Salvador Espriu i la publicació de les Normes ortogràfiques de l'Institut d'Estudis Catalans.

Cada setmana el jurat ─format pel director i el director adjunt de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro i Àlex Susanna; el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, Andreu Bosch, i un membre de l'equip tècnic de la mateixa Àrea─ ha seleccionat alguns  finalistes que s'han sotmès a votació popular al Facebook. D'entre els 10 relats més votats a Facebook, se n'ha escollit el guanyador tenint en compte els vots aconseguits i el criteri del jurat.

"Ella pregunta com es diu t'estimo en català. T'estimo, li diu ell. Gràcies, li contesta, però la traducció enganya"

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"