Quina valoració global fa de la participació de BCN al Salon du livre?
Ha estat un gran èxit, tant a nivell mediàtic com pel que fa a públic, el qual ha après a conèixer la literatura barcelonesa. Dono les gràcies particularment a l'Institut Ramon Llull i al seu equip que han superat aquest repte de manera brillant. La qualitat dels autors i dels debats ha estat d'una riquesa increïble. La bona convivència i la magnífica arquitectura del Pavelló han estat destacades per tots i esmentades per les altes autoritats de l'estat francès. El nombre de llibres venuts i les llargues cues d'espera per les signatures han estat impressionants. Cal esmentar que han tingut lloc nombroses trobades professionals que auguren un augment dels negocis entre els editors francesos i els catalans.
Quines conseqüències considera que pot tenir en el futur editorial català?
Crec que... res serà com abans! Les nostres indústries del llibre s'assemblen i tenim una llarga tradició de col·laboració. La presència de Barcelona, ciutat convidada del Saló del llibre de París el 2013, reforçarà les traduccions en els dos sentits i incrementarà el volum de negocis respectius.
Podem afirmar que Barcelona s'ha consolidat com a capital literària a nivell europeu?
Aquí, em sap greu però em feu mal... Creia que era París! Però coneixent millor la vostra ciutat, que he tingut el plaer de visitar diverses vegades i sent un parisenc empedreït, us faig una confessió: crec que estem iguals!
Quin autor clàssic i contemporani recomanaria als seus amics i coneguts?
No m'agraden aquest tipus d'exercicis ja que no em puc enfadar amb ningú. Però Auguste Escoffier, gran cuiner del segle XIX, m'inspira tots els dies en la meva passió culinària i Georges Pérec és el meu mestre.
Ref: x01z13