Institut Ramon LLull

El Centre Pompidou de París dóna carta blanca al cineasta Albert Serra

Cinema.  París, 17/04/2013

El Centre Pompidou de París donarà carta blanca al cineasta català Albert Serra, a qui dedicarà una exposició del 17 d'abril al 12 de maig en què es projectarà tota la seva filmografia. Aquesta mostra és fruit del conveni signat per l'Institut Ramon Llull i el Centre Pompidou, que contempla tot un cicle d'activitats a l'entorn de l'exposició. Tot plegat s'inclou en un nou episodi del cicle Correspondències, que té el seu origen al CCCB, i que presenta la correspondència fílmica entre dos directors. En aquest cas, entre Serra i l'argentí Lisandro Alonso.




El 17 d'abril, durant la inauguració de l'exposició actuarà l'artista Jordi Valls, conegut com Vagina Dentata Organ, oferint un espectacle en homenatge a Derek Jarman, mentre que el grup Molforts, autors de la música d'Els tres porquets, farà un homenatge a Fassbinder a partir de cançons de Gunther Kaufmann . 

D'entre les activitats previstes, destaca la projecció de l'obra Els tres porquets amb què Serra es va presentar a la darrera edició de la Documenta de Kassel, també amb el suport de l'IRL. Es tracta d'un film de 101 hores en total, filmat a partir de textos de Goethe, Hitler i Fassbinder, que es projectarà en sessions diàries de 10 hores. El film s'ha traduït al francès expressament per a l'ocasió.

Dins la carta blanca proposada pel Pompidou a Serra, entre d'altres activitats, se celebrarà una taula rodona ─que tindrà lloc el 27 d'abril─ sobre l'estètica de les curses de braus. Al costat de Serra hi haurà Miquel Barceló, Francis Wolf i Luis Francisco Espla. 

Aquest cicle tindrà un epíleg el 24 i 25 d'octubre amb una conferència-marató d'una nit sencera sobre la filmografia de Dalí i la seva pròpia, que comptarà amb la participació de Hans Ulrich Obrist, director de la Serpentine Gallery.

Podeu trobar més informació aquí

El cicle compta amb el suport de l'IRL

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"