Institut Ramon LLull

Jornada de Formació de Professorat de català a Madrid

Llengua.  Madrid, 08/03/2013

La delegació del Govern a Madrid i l’Institut Ramon Llull organitzen la II Jornada de Formació de Professorat  de Català de tot Espanya i Portugal




Hi assistiran 24 professors, traductors i intèrprets d’arreu d’Espanya –Santiago de Compostel•la, País Basc, Granada, Madrid- i de Portugal, concretament de Lisboa. Es reuniran a Madrid per assistir a la segona edició d’un curs de formació organitzat per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de les seves Aules de Català, i l’Institut Ramon Llull.

La jornada, que tindrà lloc al Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de la delegació del Govern a Madrid, constarà de diversos tallers pràctics sobre avenços en didàctica de la llengua i els seus recursos, així com de la presentació d’experiències del professorat a l’exterior. Intervindran Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull i Anna Nin, coordinadora dels cursos de llengua de les Aules de la Generalitat a Madrid.

A l’Estat espanyol, fora dels territoris de parla catalana, hi ha deu universitats que ofereixen estudis catalans en els seus plans, la majoria de les quals mantenen una col•laboració amb l’Institut Ramon Llull per mitjà d’algun dels seus programes d’actuació (ajuts per a la docència, ajuts per a activitats acadèmiques i culturals, exàmens per a la certificació dels coneixements de català).

Aquest programa que pretén contribuir a la formació del professorat i, alhora, crear un espai de trobada i d’intercanvi entre els participants s’inicià l’any 2010 a la Universitat de Manchester, amb el Workshop for UK based Catalan tutors, que reuní el professorat del Regne Unit i d’Irlanda.

L'Institut Ramon Llull s'ocupa de la formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior per mitjà de l'organització de cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos didàctics per a l'aprenentatge i l'ensenyament de Català com a Llengua Estrangera (CLE), amb la col·laboració d'universitats i institucions tant del domini lingüístic català com de l'exterior. Més informació aquí

 

Ensenyar català a Espanya i Portugal des de Madrid. Aquest és l’objectiu marcat per la trobada que tindrà lloc, divendres 8 de març de 2013, al Centre Cultural Blanquerna. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"