Institut Ramon LLull

Catalan Circus on Tour a Subcase 2013 (Estocolm)

Escèniques.  Estocolm, 20/02/2013

L'edició 2013 de Subcase ha estat el marc de presentació dels espectacles de tres companyies de circ catalanes (Los Galindos, la Companyia de Circ EIA i Projecte Otradnoie), dins el programa "Catalan Circus on Tour".




Subcase és el principal mercat  de circ dels països nòrdics i presenta projectes procedents de Suècia, Noruega, Dinamarca, Finlàndia i, en aquesta ocasió, també de Catalunya. En total s'hi programaven 7 espectacles, 9works in progress i 7 pitch presentations.

Els gairebé 120 professionals acreditats provenien principalment de Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Noruega, Islàndia, Letònia, Holanda, Regne Unit, Bèlgica, Àustria, França o Txèquia, a més de la delegació catalana integrada per representants de l'Institut Ramon Llull, FiraTàrrega, Catalan Arts, l'Institut del Teatre i el festival Trapezi.

Els espectacles catalans (Maiurta, Capas i Otradnoie 1) han tingut una excel·lent acollida i han destacat per la seva originalitat i la seva qualitat tècnica i han aixecat unes boníssimes expectatives en relació a la capacitat dels creadors per fer-se un lloc al mercat nòrdic.

En paraules d'Ingrid Esperanza i D2Mau, de Projecte Otradnoie, "estem molt satisfets perquè hem tingut ocasió de conèixer una altra manera de treballar el circ, amb un sentit de l'humor molt diferent. I també perquè gràcies al work in progress hem pogut generar molt interès i fer molt bons contactes en relació al nostre espectacle que esperem que amb el temps fructifiquin".

En els darrers temps, els països nòrdics i Catalunya estan generant projectes conjunts de creació artística, intercanvi de residències, coneixements, experiències i idees. Subtopia, l'Institut Ramon Llull i FiraTàrrega volen fomentar aquesta atracció mútua entre les dues cultures construint ponts per a un diàleg fluid i enriquidor i un espai per al creixement cultural que pot generar moltes oportunitats de mercat.

Les tres companyies catalanes que hi participaven han estat ovacionades per un públic format principalment per professionals nòrdics de les arts escèniques

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"