Institut Ramon LLull

L’IRL organitza el concert Musicant Ramon Llull per celebrar el seu desè aniversari a Palma, amb la participació del baríton Joan Pons

Música.  Palma, 24/10/2012

L’Institut Ramon Llull (IRL) celebra el seu desè aniversari a Palma amb el concert Musicant Ramon Llull demà dijous 25 d'octubre a les 20.00 h, a l'església de Sant Francesc. El director adjunt de l’IRL a les Illes Balears, Antoni Vera ha volgut destacar que fa 10 anys que es va crear la institució i durant aquest temps la seva funció ha estat la projecció exterior de la llengua i cultura de les Illes Balears i de Catalunya, en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió.




Vera ha presentat l'espectacle en una roda de premsa, acompanyat pel baríton Joan Pons i dos dels compositors que han fet possible el concert, Antoni Parera Fons i David León Fioravanti. Per a aquesta ocasió, aquests compositors balears de renom internacional han creat peces musicals inspirades en fragments de Ramon Llull, seleccionats per Joan Santanach, expert en l’autor, formant el fil argumental de l’espectacle. Aquestes obres inèdites dels compositors Antoni Parera Fons, Miquel Àngel Roig-Francolí i David León Fioravanti seran interpretades pel baríton Joan Pons, entre altres artistes.
 
El tenor Antonio Aragón s’ha encarregat de la direcció artística de l'acte. Es tracta d'una combinació dels textos seleccionats per Joan Santanach, alguns dels quals s’han musicat i d’altres se'n farà una lectura. Pel que fa a la música, a part de la intervenció de Joan Pons, membres de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i l’organista Arnau Reynés també interpretaran algunes de les peces.
 
Ramon Llull és l’escriptor mallorquí que ha exercit una influència més destacada al llarg dels anys. La seva obra també ha gaudit d’un ampli abast geogràfic i els seus llibres han estat traduïts en nombroses llengües arreu del món. L’autor és considerat un referent mundial, tant a l’àmbit literari com filosòfic. És per això que l'espai triat per celebrar un acte tan important per l'IRL ha estat la basílica de Sant Francesc de Palma, on es troba enterrat el cos d’aquest il·lustre pensador illenc. L’acte comptarà amb la presència del conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael À. Bosch, entre d’altres autoritats de les Illes.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"