Institut Ramon Llull/ Newsletter # 86

JULIOL 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Llengua.  Barcelona,  29/06/2018

El professor Christer Laurén rebrà el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit atorgar aquesta distinció per unanimitat en la seva modalitat de Diversitat Lingüística al professor Christer Laurén, teòric de la immersió lingüística. El professor Laurén ha contribuït de manera continuada a l’estudi i la implementació de la immersió lingüística, a la promoció de llengües minoritzades com a eines de cohesió social en l’àmbit educatiu, i a la difusió els programes d’immersió lingüística catalans i internacionals. També ha treballat estretament amb dos del principals experts catalans en immersió lingüística, Joaquim Arnau i Josep Maria Artigal.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  27/06/2018

Convocats els ajuts per a la il·lustració d'obres de literatura infantil i juvenil a l'estranger

L'Institut Ramon Llull ha obert la convocatòria de subvencions per a la publicació a l'estranger d'obres il·lustrades de literatura infantil i juvenil per al 2018. L'única despesa subvencionable és la remuneració de l'il·lustrador/a, amb un màxim de 1.500 euros. Per aquesta convocatòria, el termini de presentació de sol·licituds va des de l’endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya fins al 15 d'octubre de 2018, ambdós inclosos.

+ info >>


Música.  Barcelona,  21/06/2018

Oberta la convocatòria d'ajuts per a la mobilitat d’artistes a l’exterior en l'àmbit de la música

Ja s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria pública per optar als ajuts que promou l’Institut Ramon Llull per a la mobilitat d’artistes fora de Catalunya en l’àmbit de la música. El termini de presentació de les sol·licituds és des de l’endemà de la data de publicació al DOGC fins al 4 de juliol de 2018, ambdós inclosos.

+ info >>


Llengua.  Leipzig, Alemanya,  11/06/2018

L’Institut Ramon Llull i la Universitat de Leipzig (Alemanya) inauguren la càtedra Marià Villangómez d’estudis catalans

Aquest dilluns dia 11 de juny, la Universitat de Leipzig (Alemanya) acollirà els actes inaugurals de la càtedra Marià Villangómez d’estudis catalans. Creada el 2017 en el marc del reingrés del Govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, la càtedra preveu la presència d’un professor visitant que impartirà cursos per a estudiants de grau i de màster en els àmbits de la sociolingüística, la lingüística aplicada, la traducció i la interpretació, i l’organització anual d’un simposi o altres activitats acadèmiques. Els cursos de la càtedra s’integren a l’oferta docent del Departament de Lingüística Aplicada i Traductologia (IALT) de la Universitat de Leipzig, sota la direcció del professor Carsten Sinner.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  20/06/2018

Oberta la convocatòria per a concessió de subvencions per a la promoció de la literatura catalana i aranesa a l’exterior

La concessió de subvencions són per a la realització d’activitats de promoció de la literatura catalana i aranesa, fora del domini lingüístic d’ambdues llengües, durant el 2018. És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases, que es poden trobar a la mateixa web de l’IRL, i faci el tràmit disponible en línia en els terminis fixats.

+ info >>


Arts Visuals.  Palermo, Itàlia ,  22/06/2018

L’artista Jordi Colomer presenta ‘New Palermo Felicissima’ a la Biennal Manifesta

Manifesta, la Biennal Europea d’Art Contemporani, es realitza cada dos anys a un país diferent del continent europeu i enguany se celebra a Palermo del 16 de juny al 4 de novembre de 2018. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, l’artista Jordi Colomer hi exhibirà ‘New Palermo Felicissima’, una obra concebuda pel programa Manifesta 12.  

 

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  14/06/2018

L’estudiant alemanya Hannah Herr guanya el concurs de microrelats IRLats

El microrelat titulat Esperances, signat per Hannah Herr, ha estat el guanyador de la setena edició del concurs de microrelats #IRLats organtizat per l’Institut Ramon Llull. Hannah és estudiant de català a la Universitat de Mannheim (Alemanya). El premi és una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Andorra i Girona. En segon lloc ha quedat Sarah Labelle, de la Universitat de Mont-real, Canadà, amb el relat Somriure clínic. Com a finalista, serà obsequiada amb un lot de llibres.

+ info >>


Llengua.  Oxford, Regne Unit ,  20/06/2018

El XVIII Forum for Iberian Studies de la Universitat d’Oxford explora les fronteres entre realitat i ficció

La Universitat d’Oxford acull els dies 20 i 21 de juny el Forum for Iberian Studies, que enguany arriba a la divuitena edició. El congrés, dedicat a l’estudi de les diferents llengües i expressions culturals de la península Ibèrica, congregarà experts per discutir els vasos comunicants entre la realitat i la ficció en les produccions culturals al llarg de la història. La filòsofa i assagista Marina Garcés oferirà la conferència ‘La radicalitat del pensament en temps pòstums’. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

+ info >>HIGHLIGHTS: Learning Catalan // The Institute // Grants // Virtual Office

BASIC DATA PROTECTION OF PERSONAL DATA

  • Identification of the treatment: Subscribers of bulletins.
  • Responsible for the treatment: Institut Ramon Llull.
  • Purpose: Sending information from the Institut Ramon Llull.
  • Legitimation: Consent of the interested person. The interested party may revoke the consent at any time.
  • Recipients: The dice will not be communicated to other people.
  • Rights of interested persons: The rights of access, rectification, suppression, opposition to the processing and request of the limitation can be exercised.
  • More information on the Privacy Policies page.

Subscription form // Unsubscripction form // If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00