Programa Paral·lel

NEW FORMATS: DREAM AND NATURE és un cicle de conferències dins del marc de l’exposició «RCR. El somni de natura_Catalonia in Venice» a la XVI Biennale di Venezia, que explora els valors i les actituds de l’arquitectura de RCR Arquitectes.
NEW FORMATS pretén reflexionar sobre les noves maneres de comissariar, comunicar i fer crítica d’arquitectura.

3 de maig
7:00pm_Xerrada «RCR. El somni de natura_Catalonia in Venice»
Participants: Pati Núñez, Estel Ortega i RCR Arquitectes
Lloc: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Barcelona

15 de maig
7:00pm_Taula rodona «Comissariar arquitectura. Experiències a La Biennale di Venezia»
Participants: Félix Arranz; Josep Torrents, Jaume Prat, Jelena Prokopljević i Isaki Lacuesta. Moderada per Pati Núñez i Estel Ortega.
Lloc: ESPAI SIMON 100. c. Sancho de Ávila, 66. Barcelona

24 de maig
12:00pm*_Xerrada «Creating knowledge. New ways of communicating ART and ARCHITECTURE»
Participants: Eva Franch i Pedro Gadanho. Moderada per Pati Núñez.
Lloc: Calle Quintavalle 40. Venezia (Castello).


25 de maig
4:00pm*_Xerrada «ARCHITECTURE CRITICISM»
Participants: Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i William J.R. Curtis. Introduïda per Estel Ortega.
Lloc: Calle Quintavalle 40. Venezia (Castello).


5:30pm*_CONCLUSIONS «RCR. Somni i natura»
Participants: William J.R. Curtis i RCR Arquitectes.
Lloc: Calle Quintavalle 40. Venezia (Castello).


NEW FORMATS: DREAM AND NATURE té el suport de:
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) en el marc del seu Programa cultural i compta també amb el patrocini de simon.

Sobre l’exposició > A Venècia, per primer cop, presentem el somni de RCR sota el títol «RCR. El somni de natura_Catalonia in Venice». Aquest estudi va rebre el premi Pritzker d’Arquitectura el 2017. L’exposició, comissariada per Pati Núñez, Estel Ortega i RCR Arquitectes, ens mostra l’univers més íntim d’en Rafael, la Carme i en Ramon. Una utopia en construcció.

*Aquest acte serà retransmès en streaming des de Venècia a Barcelona (COAC).

Comissaris del programa paral·lel: Pati Núñez i RCR Arquitectes

Participants

Eva Franch © Stefan Ruiz

EVA FRANCH

Arquitecta radicada a Nova York, ha dirigit des de 2010 la galeria novaiorquesa Storefront for Art and Architecture, i acaba de ser anomenada directora de l’Architectural Association School of Architecture de Londres. A més, és professora associada de la Cooper Union School of Architecture. El 2014 el projecte de Franch, OfficeUS, fou seleccionat pel Pavelló dels EE UU a la 14. Biennal d’Arquitectura.

Pedro Gadanho © Pedro Guimarães

Pedro Gadanho

Després de treballar com a curador pel MoMA de New York durant tres anys, l’aqruitecte portuguès es va convertir en el primer director del nou Museo de Arte, Arquitectura i Tecnologia (MAAT) de Lisboa inaugurat el 2016.

www.shrapnelcontemporary.wordpress.com

Glenn Murcutt © NGV

GLENN MURCUTT

Arquitecte australià de reconegudíssim prestigi, guanyador del premi Pritzker 2002 i actual president del jurat d’aquest premi. Ha dissenyat, fent ell mateix totes les tasques, alguns dels edificis més excepcionals i sostenibles del seu pais. Murcutt ha rebut nombrosos premis com la medalla d’or del Royal Australian Institute of Architects (1992) o la medalla Alvar Aalto (1992). A més, ha impartit conferències i classes magistrals per tot el món, ha creat la Fundació d’arquitectura d’Austràlia i ostenta 6 doctorats honoris causa.

Juhani Pallasmaa © Knut Thyberg

JUHANI PALLASMAA

Arquitecte finlandès i antic degà de la Helsinki University of Technology; ha sigut director del Museum of Finnish Architecture i del Institute of Industrial Arts de Helsinki; professor a diverses universitats com la Washington University a St. Louis o la University of Illinois a Urbana-Champaign, i ha donat conferències a tot el món. A més, és membre d’honor de SAFA, AIA i RIBA.

William J.R. Curtis

WILLIAM J.R. CURTIS

Reconegut historiador de l’arquitectura moderna, crític, escriptor, pintor i fotògraf britànic. Una de les seves obres més cèlebres és Modern Architecture Since 1900, publicat el 1982 i que ha seguit reeditant-se des de llavors. Curtis ha ensenyat diverses matèries relacionades amb l’art i l’arquitectura a universitats d’Europa, EE UU, Àsia, Llatinoamèrica i Austràlia.

www.williamjrcurtis.com