Projecte 25%

Francesc Torres

Francesc Torres

Francesc Torres neix a Barcelona l’any 1948. Durant la seva extensa carrera artística ha treballat com a artista visual, comissari i assagista en diverses publicacions i diaris. La major part de la seva carrera artística s’ha desenvolupat fora d’Espanya: A finals dels anys seixanta es trasllada a Paris, on treballa amb l’escultor Polonès Piotr Kowalski. Durant aquest període comença a treballar la seva obra de línia industrial.  Als inicis dels anys setanta es trasllada als Estats Units, primer a Chicago i després a Nova York, on s’estableix fins l’any 2002, amb un parèntesi a finals dels vuitanta en què treballa durant dos anys a Berlín.

Nombrosos centres i institucions de reconegut prestigi han dedicat exposicions individuals a Francesc Torres:  Entre d’altres, l’International Center of Photography (ICP) de Nova York, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (MNCARS) de Madrid, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) de València, el Massachusetts Institute of Technology (MIT), el Carnegie Institute Museum of Art de Pittsburgh, el Whitney Museum of American Art de Nova York, l’Arizona State University Art Museum (ASU Art Museum) de Tempe, Arizona, el Hirshhorn Museum de la Smithsonian Institution de Washington, el Herbert F.Johnson Museum of Art de la Cornell University de Ithaca, Nova York. 

La seva obra també s’ha exposat en museus com el Museo Guggenheim de Bilbao, l’Artium de Vitòria, la Fundació Joan Miró de Barcelona, el Museu Estatal Rus de San Petersburg o el Museum of Modern Art (MOMA) de Nova York. 

El 2009 va ser Premi Nacional d’Arts Visuals, concedit per la Generalitat de Catalunya per l’exposició retrospectiva da Capo presentada al MACBA el 2008.  Va ser president de l’Associació d’Artistes visuals de Catalunya del 2002 al 2005 i “chair” al King Juan Carlos I Center de la Universitat de Nova York al 2006.

Francesc Torres va estar present a la 37a Biennal de Venècia amb la obra Construction of the Matrix (1976).


Xarxes socials