Catalunya a Venècia

25%

Una obra de nova producció de Francesc Torres i Mercedes Álvarez, comissariada per Jordi Balló, representa Catalunya a la Biennal d'Art de Venècia del 2013

El projecte 25%, una obra de nova producció de l’artista visual Francesc Torres i la cineasta Mercedes Álvarez, comissariat per Jordi Balló, representarà Catalunya a la 55a edició de la Biennal d’Art de Venècia, que se celebrarà entre l’1 de juny i el 24 de novembre.

La proposta curatorial d’aquest projecte parteix d’una reflexió sobre el paper de l’art en la situació de crisi sistèmica en la que estem immersos. 25% és un projecte d’autoria diversa, fruit d’una idea original de Francesc Torres i desenvolupada per Jordi Balló.

Vuit persones a l’atur, que cobreixen l’espectre social el més ampli possible (un senegalès que es dedica al reciclatge, una arquitecta jove i sobrequalificada, una investigadora científica, un obrer de la metal·lúrgia de més de 50 anys...) han estat fotografiats per Francesc Torres durant un temps de convivència d’entre una i dues setmanes. Durant aquest període, l’artista ha documentat la seva vida diària i ha fet un retrat de grans dimensions de cadascun d’ells.

Se’ls ha demanat que aportin un objecte de contingut emocional que tinguin a casa (una pintura, una figura, una reproducció...). Finalment visiten individualment el MACBA, on han seleccionat una obra de la col·lecció permanent del museu i han explicat el perquè de la tria. Aquesta incursió al museu ha estat filmada per la cineasta Mercedes Álvarez i passarà a formar part de la instal·lació juntament amb les fotografies de Francesc Torres i les dues obres seleccionades per cada protagonista, la de la seva propietat i la de la col.lecció del MACBA.

Exposició:
1 de Juny- 24 novembre
De 10h a 18h, tancat els dilluns (excepte 3 de Juny i 18 de novembre)