Projecte 25%

Mercedes Álvarez

Mercedes ÁlvarezMercedes Álvarez va néixer el 1966 a Aldealseñor (Soria).  El 1997 va dirigir un curtmentratge de ficció, El vent africà. Des de 1998 es va centrar en el documental i va prendre part en el Màster de Documental i Creació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Va treballar com a muntadora a la pel·lícula de José Luís Guerín En construcció. El 2004 va dirigir la seva opera prima, el llargmetratge El Cielo Gira, que es va poder veure a moltes sales de cine de tot el món i vas ser guanyador de nombrosos i prestigiosos festivals:

En destaquen el Tiger Award (Rotterdam Film Festival 2005), Grand Prix Festival di Cinéma du Reel, Paris 2005, Premio Unosguardo a la Mejor Película, Infinity Festival, Mejor Película, Premio del jurado y público  al Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente (BAFICI), Premi del Cercle d’Escriptors Cinematogràfics al Millor muntatge i al millor realitzador revelació, Premi del públic del Festival de Cinema de París (juliol 2005), i el Premi FIPRESCI de la crítica internacional.

El cielo gira va ser també seleccionada pel cineasta Jian  Zhang-Ke, dins del Montreal International Documentary Festival (2012) com la pel·lícula documental que ha marcat la seva vida. Al 2010, va realitzar el poema-assaig sobre el paisatge “Cinco elementos para cualquier universo”

S’instal·la a Catalunya i el 2007 comença la realització del llargmetratge Mercado de Futuros, co-produït per TV3 (Televisió de Catalunya) i TVE (Televisió Espanyola), que s’estrena el 2011 i que ha estat seleccionat pels festivals de cinema més importants del món: Rotterdam film Festival,  MIFF Melbourne International Film Festival, Festival internacional de Cine de Guadalajara, etc. Premi Mirades Noves, Visions du Réel de Nyon (Suïssa), Menció especial al Buenos Aires Festival Internacional de Cinema Independiente (BAFICI), Premio Navaja de Buñuel de Versión Española de RTVE.


Xarxes socials