| Contacteu |
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Logotip Fundacio Ramon Llull

Notícies i galeries
Cultura.  Barcelona,  16/05/2017

Es reuneix a Barcelona el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts 16 de maig al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull. La reunió ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament, entre els quals destaca la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra el mes de novembre destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes, i dels quals s’han modificat les bases.

Cultura.  Ordino,  11/11/2016

La Fundació Ramon Llull premia la traductora alemanya Kirsten Brandt, l’antropòloga nordamericana Kathryn Woolard i el programador holandès Alfred Konijnenbelt

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta cinquena edició han estat la traductora alemanya Kirsten Brandt; el programador cultural holandès Alfred Konijnenbelt i l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard. Aquesta darrera ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Cultura.  Andorra,  15/07/2016

Es reuneix a Andorra el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest divendres a la seu de la Fundació a la Casa-Museu Areny-Plandolit, d’Ordino, a Andorra. A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Pau Villòria, secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya;  Nicolàs Garcia, representant del Consell Departamental dels Pirineus Orientals;  Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon LLull; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Josep Marcé, gerent de l’IRL; i Inés Sánchez, secretària de la Fundació.  

Cultura.  Barcelona,  14/06/2016

L’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard serà guardonada amb el XXVIè Premi Internacional Ramon Llull

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit atorgar aquesta distinció a l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard per “ajudar notablement a fer conèixer la situació del català entre la comunitat acadèmica, sobretot dels Estats Units”. Woolard ha dedicat bona part de la seva activitat investigadora i divulgadora a la situació sociolingüística de Catalunya. Ha analitzat especialment les relacions entre llengua, identitat i actituds lingüístiques a Barcelona i ha estudiat l’evolució d’aquestes relacions durant les últimes dècades, des de la fi de la dictadura.

Cultura.  Ordino,  26/11/2015

La Fundació Ramon Llull premia el lingüista nordamericà Philip D. Rasico, la traductora polonesa Anna Sawicka i el programador suec Claes Karlsson

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta quarta edició han estat la traductora polonesa Anna Sawicka; el programador cultural suec Claes Karlsson i el lingüista nord-americà Philip D. Rasico. Aquesta darrer ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Barcelona,  14/07/2015

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts a Barcelona

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts a la seu de l’Institut Ramon Llull, al Palau del Baró de Quadras a Barcelona. A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Asens, tercer Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon LLull; Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Tomàs Ferrandis, president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde de Xeresa; Josep Marcé, gerent de l’IRL; i Inés Sánchez, secretària de la Fundació. 

Llengua.  Barcelona,  19/05/2015

El lingüista nord-americà Philip D. Rasico serà guardonat amb el XXVè Premi Internacional Ramon Llull

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista nord-americà Philip D. Rasico “per estudiar i difondre arreu la llengua i la cultura catalanes, per la seva rigorosa tasca en l’ensenyament i la recerca de tipus acadèmic i per la seva fidelitat al català i a Catalunya”. Rasico ha dedicat la seva trajectòria professional i acadèmica al català. És especialista en textos de català antic i en els menorquins que es van instal·lar a la Florida al s. XVIII i hi van mantenir el català diversos anys. 

Cultura.  Andorra,  28/11/2014

La Fundació Ramon Llull premia el traductor Peter Bush, el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera i la programadora Maria Bota

La Fundació Ramon Llull ha entregat aquest divendres els seus premis internacionals destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta tercera edició han estat el traductor britànic Peter Bush; el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera i la programadora cultural anglesa Maria Bota.

Premis

Els Premis Fundació Ramon Llull tenen un caràcter internacional i estan destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.
Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Govern Andorra Consell Ciutats Valencianes Ciutats Balears L'Alguer