Escèniques.  Avinyó,  28/07/2014

La tercera edició d’Avignon à la Catalane es tanca amb el major èxit de públic i crítica fins ara

La tercera edició d’Avignon à la Catalane, que ha portat cinc companyies catalanes a l’Off d’Avinyó, ha aconseguit una gran rebuda per part del públic i la premsa francesa. Des del 4 de juliol i fins ahir, més de 7.000 persones s’han acostat a veure els cinc espectacles que proposava l’IRL dins el cicle Avignon à la Catalane, un cicle que des del diari Les Echos qualifiquen ja com “un festival dins el festival”. 

Escèniques.  Avignon,  17/07/2014

Revue de presse: 30/40 Livingstone - Avignon à la Catalane

Ici vous trouverez une sélection d'articles publiés par la presse française à propos de 30/40 Livingstone de Sergi López et Jorge Picó.

France Inter. Interview de Sergi Lopez par Stéphane Capron

 

Escèniques.  Avignon,  16/07/2014

Revue de presse: Acrometria - PSIRC

Ici vous trouverez une sélection d'articles publiés par la presse française à propos de Acrometria de PSIRC.

Escèniques.  Avinyó,  11/07/2014

Kanga Valls (Kulbik): ‘Volem descriure els estats d’ànim que ens envolten dia a dia’

Kulbik Dance Company, dirigida per Kanga Valls, presenta Cube Avignon à la Catalane, una obra que transcorre en un enorme cub imaginari. Aquest es transforma en funció de les emocions que tots coneixem o hem experimentat alguna vegada. Un lloc de línies inexistents on es concentren la llibertat i la seva negació. La curiositat, l’angoixa, el joc, l’amor i tantes altres emocions que ens acompanyen cada dia conviuen en un treball coreogràfic estudiat fins en els més mínims detalls. Dins del cub trobem quatre ballarins presoners que s’expressen a través d’un llenguatge que fusiona dansa de carrer, mim i poesia. És una obra despullada, de formes minimalistes i generosa en els gestos, un gran xoc visual. Kulbik Dance Company es va fundar el 2010 arran de la iniciativa de diversos membres de la companyia Estilo (2002/2008), dirigida per Kanga Valls. Kulbik fusiona hip-hop amb música electrònica, blues, jazz i reggae.  

Escèniques.  Avinyó,  10/07/2014

PSIRC: ‘La nostra tècnica es basa en fer que el moviment sembli segur, tranquil i suau per poder transmetre emocions’

Des de 2011, PSIRC, trio d'artistes de circ, re-inventa el llenguatge mitjançant una barreja íntima i espectacular. Acrometria, l’espectacle que la companyia presenta a Avignon à la Catalane és un encontre pertorbador i esperançador. En pocs minuts, el trio ens transporta al seu univers espectacular, divertit, lleuger i profund. Acrometria, estudia la distància entre la psique i les infinites realitats. Un triangle emocional, metafòric i abstracte, on es pot jugar a crear noves geometries humanes. És l'abraçada entre el risc físic i la ingenuïtat de l'ànima, és geometria d'emocions. 

Escèniques.  Avignon,  08/07/2014

Revue de presse: Cube – KulbiK dance company

Ici vous trouverez une sélection d'articles publiés par la presse française à propos de Cube de KulbiK dance company.

Escèniques.  Avinyó,  08/07/2014

Borja González: ‘La sorra és, per naturalesa, un element màgic i de canvi continu’

Rêves de Sable, l’espectacle que l’il·lustrador Borja González i la companyia Ytuquepintas presenten a Avignon à la Catalane és diferent al que els espectadors esperen normalment en anar al teatre. Borja només necessita  les mans i sorra damunt un vidre: projectades en una gran pantalla, l’il·lustrador ens presenta  històries plenes d’emoció, amb només un moviment de la seva mà les atmosferes van canviant alhora que se succeeixen escenaris. Pura inventiva i creació que no deixa ningú indiferent. Tot plegat acompanyat per la interpretació en directe del teclista Roc Sala. Parlem amb ell sobre el seu espectacle i la seva participació al festival. 

Escèniques.  Avinyó,  03/07/2014

‘Som dues persones que tracten de posar-se d’acord i quan ho aconsegueixen ho troben super creatiu’

Després de signar el monòleg d’humor Non solum, Sergi López i Jorge Picó presenten 30/40 Livingstone, una obra que han creat, dirigit i interpretat de manera conjunta. Va estrenar-se al Festival de Temporada Alta i, del 4 al 27 de juliol es presenta a Avignon à la Catalane. L’obra ens mostra un home contemporani, xerraire i contradictori, forçosament insatisfet que decideix deixar-ho tot i marxar lluny en busca de grans aventures. Allà és trobarà amb un animal que li revelarà coses de si mateix. Parlem amb Sergi López i Jorge Picó sobre l’estrena i sobre la seva participació al festival francès. 

Social Networks


Logos
L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de Catalunya Govern de les Illes Balears Ajuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer, Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull