XXIV Jornades Internacionals per a Professors de Català

Variació lingüística i cultura en l’ensenyament del català com a llengua estrangera

Programa Jornades.
Versió PDF

El proper juliol la Universitat de Girona ens acollirà per celebrar les XXIV Jornades Internacionals per a Professors de Català en el marc de la Facultat de Lletres, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. Per a l’edició d’enguany hem preparat un programa centrat en el tractament de la cultura i les varietats dialectals en la didàctica del català com a llengua estrangera, aspectes que considerem importants de tenir en compte a l’hora de programar cursos de llengua en les universitats de l’exterior.

En la línia dels darrers anys, volem continuar donant a les Jornades una orientació pràctica que propiciï al màxim la vostra participació. Sabem que la reflexió i el debat sobre diverses qüestions relacionades amb la vostra tasca docent són factors de cohesió i faciliten la construcció d’un discurs a partir de les vostres aportacions. En aquest sentit, els grups de treball són una bona mostra d’aquest esperit col·laboratiu, grups de treball que en aquesta ocasió seran dinamitzats per alguns dels vostres companys amb l’objectiu de fer-vos-els més propers i facilitar el diàleg entre tots vosaltres. D’altra banda, per tal de diversificar l’oferta formativa i donar més protagonisme a les vostres presentacions, hem reduït el temps destinat als tallers a un únic matí. Tant en aquest cas com en el dels grups de treball haureu d’escollir d’entre una de les diferents opcions proposades.

Quan tindran lloc aquestes Jornades, al cor de la Girona medieval, hauré complert un any com a director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, i no cal dir que ha estat un plaer treballar amb vosaltres en la projecció exterior del català, tasca per a la qual des de l’Àrea entenem com a indispensable garantir la formació permanent del nostre professorat. Amb aquest objectiu us presentem les Jornades d’enguany, amb el desig de poder-vos-hi trobar.

Andreu Bosch i Rodoreda
Director de l’Àrea de Llengua i Universitats

© 2010 Institut Ramon Llull · Contacte · Hi col·laboren: Xarxa Vives d'Universitats Universitat de Girona


Logo Fundació Ramon Llull[L'Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i el govern de les Illes Balears que té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió. L’IRL forma part de la Fundació Ramon Llull, fundació constituïda pel govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, L’Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes, que té la seu a Andorra]

[© Institut Ramon Llull 2010. Tots el drets reservats] [info@llull.cat] [Carrer Diputació, 279 baixos, 08007. Barcelona. Tel. +34 934 67 80 00 // Protectora 10, local 11, 07012. Palma Tel:  +34 971 72 96 67] MAPES DE SEUS I OFICINES // HORARIS