20
de juliol

Universitat de Girona
Facultat de Lletres
Aules C1, C2, C3 i C4
Plaça Ferrater Mora, 1
Veure mapa



Programa Jornades.
Versió PDF

Grups de treball (sessions paral·leles). De 09:00 a 14:00

09:00
G1. 4CATS: explotació didàctica i perspectives
Elsa Úbeda, Universitat de Columbia
Facultat d’Educació i Psicologia.  Aula 019
Aquesta sessió vol ser una reflexió a l’entorn de l’eina educativa 4CATS produïda per l'IRL. El grup estarà encarat a la reflexió de l'ús de recursos virtuals en format audiovisual i a la seva aplicació a l’aula. A més, s’intentarà redactar un full de ruta per a un millor aprofitament dels 4CATS, a través de l’ampliació de continguts i activitats.
09:00
G2. Com motivar els estudiants per a la conversa
Rosó Gorgori, Universitat de Lilla
Facultat de Lletres
L’objectiu del grup de treball és reflexionar sobre la pràctica de la conversa en les classes de CLE. Ens interessa detectar quins són els problemes amb els quals ens enfrontem a classe al principi i al llarg del curs i identificar els rols que dificulten la progressió dels cursos de més durada. Parlarem de com preveure possibles obstacles al desenvolupament de la pràctica oral i de com equilibrar la dinàmica de grup amb l’aprenentatge i la pràctica individual de la llengua oral per tal de treure’n el màxim profit.
09:00
G3. Programació, enfocaments i material didàctic per a cursos de cultura
Maria Lacueva, Universitats de Heidelberg i Saarlandes
Facultat de Lletres
Aquest grup de treball té un doble objectiu: d'una banda, posar en comú les nostres experiències a l'hora d'impartir els cursos de cultura, és a dir, com organitzem temàticament l'assignatura, amb quins materials treballem, com els didactitzem i quins resultats n'obtenim. De l’altra, començar a dissenyar un tipus de material suficientment flexible per adaptar-se a la realitat de cada universitat, però que ens puga servir de referència a l'hora de donar aquestes classes.
09:00
G4. Tractament de les variants dialectals en l’ensenyament de català com a llengua estrangera
Anna Betlem Borrull, Universitat Humboldt de Berlín
Facultat de Lletres
Sovint ens demanem quin és el model de llengua que volem transmetre als nostres estudiants, si en els primers estadis d'aprenentatge hem d'introduir la diversitat dialectal, com reflecteix aquesta diversitat el material didàctic que hi ha al mercat, etc. Aquest taller vol reflexionar sobre totes aquestes qüestions.
14:00
Dinar


20
de juliol

Universitat de Girona
Facultat de Lletres
Sala de Graus
Plaça Ferrater Mora, 1
Veure mapa

De 15:30 a 18:30

15:30
Presentació del projecte d’innovació pedagògica 2010 Bonprofit 2.0, un projecte de gastronomia i CLE
Jordi Gimeno, Universitat de Szeged
En aquesta sessió hi haurà la presentació del Projecte d’Innovació Pedagógica 2010, finançat per l’Institut Ramon Llull, Bonprofit 2.0, una pàgina web que combina l’aprenentatge de llengua catalana a través de la seva gastronomia i viceversa. Un projecte pilot que pretén convertir els recursos que hi ha a la xarxa en una eina d’aprentatge de l’idioma, la cuina i la cultura d’un país, i potenciar la comunicació i l’intercanvi entre els seus usuaris, és a dir, estudiants i professors, tant del domini lingüístic com de fora, que comparteixen la passió per la cuina i l’interès per la llengua.
16:45
Xarxa universitària d’estudis catalans de l’exterior.
Balanç del curs 2009–2010 i orientacions per al curs 2010-2011
Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats

De 19:00 a 21:00

19:00
Visita guiada pel Barri Vell
Llegendes de Girona
La tradició gironina és plena de llegendes que expliquen fets importants de la història de la ciutat. Aquest itinerari per Barri Vell ens les revelarà i ens farà conèixer anècdotes desconegudes de Girona.
© 2010 Institut Ramon Llull · Contacte · Hi col·laboren: Xarxa Vives d'Universitats Universitat de Girona


Logo Fundació Ramon Llull[L'Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i el govern de les Illes Balears que té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió. L’IRL forma part de la Fundació Ramon Llull, fundació constituïda pel govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, L’Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes, que té la seu a Andorra]

[© Institut Ramon Llull 2010. Tots el drets reservats] [info@llull.cat] [Carrer Diputació, 279 baixos, 08007. Barcelona. Tel. +34 934 67 80 00 // Protectora 10, local 11, 07012. Palma Tel:  +34 971 72 96 67] MAPES DE SEUS I OFICINES // HORARIS