Arquit. i disseny.  Barcelona,  01/08/2014

Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week el proper mes de setembre

Barcelona serà la ciutat convidada a la propera edició de la Beijing Design Week (BJDW), un dels esdeveniments més rellevants d’Àsia en matèria de disseny, arquitectura i urbanisme que tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 3 d’octubre. Amb motiu d’aquesta invitació, Barcelona presentarà un programa coordinat des de l’Institut Ramon Llull que inclou diverses exposicions i activitats, conferències, col·laboracions amb els centres locals de disseny i la visita d’una delegació comercial amb empreses del sector disseny.


La participació de Barcelona inclourà també una acció singular, la presentació a diversos llocs de Beijing del “Cavall de Barcelona” un gran cavall de ferro que inspira la imatge del projecte i que pretén ser, des de la creativitat i la innovació de la nostra ciutat, un gest de complicitat envers la cultura xinesa, que enguany celebra l’any del cavall en el seu horòscop.

La BJDW és un gran esdeveniment que mostra la creativitat de Beijing i que també constitueix un laboratori per fomentar el coneixement del disseny entre la ciutadania i els visitants. L’any passat, al llarg de tota la setmana, prop de 5.000.000 de visitants s’hi van apropar.  Cada any l’organització de la BJDW convida una ciutat a mostrar el seu potencial en l’àmbit de la creació i el disseny. Anteriorment, les ciutats convidades han estat Londres (2011), Milà (2012) i Amsterdam (2013). Fruit de la participació de l’Institut Ramon Llull en edicions anteriors, l’any passat es va aconseguir que Barcelona fos la ciutat convidada en l’edició d’enguany. Això permetrà a Barcelona tenir un pavelló propi de 3.500 m2 a l’edifici del Watertank, ubicat al districte 751, una antiga zona industrial que actualment s’ha reconvertit i és un dels pols de la creativitat i el disseny. Aquest pavelló acollirà una exposició d’objectes, informacions diverses de les institucions i els equipaments de Barcelona, així com del món empresarial i professional, amb un alt contingut audiovisual. En aquest espai també es programaran activitats participatives, conferències i trobades empresarials.

El projecte també inclou un ampli programa d’activitats en una altra zona de la ciutat, al Districte del Dashilar, un dels barris més antics de la ciutat, proper a la plaça de Tiananmen, però que està considerat  com un dels pols de major interès pel que fa a la seva oferta cultural durant la setmana de la BJDW. Aquí, Barcelona hi presentarà diverses propostes expositives i d’activitats, que busquen la participació  i la implicació dels veïns i dels visitants.

El programa de la ciutat convidada, que es presentarà en detall a Barcelona el proper 10 de setembre,  és un projecte ambiciós organitzat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació i l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona i que compta amb el suport i la col·laboració també de nombroses institucions, entitats, empreses i persones de la Ciutat. El projecte compta amb el patrocini d’Air China, aerolínia que recentment ha obert la primera ruta directa entre les ciutats de Barcelona i Beijing.

x04z14

És un dels esdeveniments més rellevants d’Àsia en el món del disseny, l’arquitectura i l’urbanisme

Social Networks
Sponsored by:
Air China
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.
Fundació Ramon Llull