Arquit. i disseny.  Barcelona,  24/10/2013

Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week l’any 2014

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, han anunciat aquest matí en roda de premsa a la seu de l’IRL que  Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week (BJDW) el proper 2014. La BJDW és el festival de disseny, arquitectura, urbanisme i creació contemporània més important d’Àsia i s’està consolidant com un dels més importants del món. L’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona, ha estat treballant durant els dos darrers anys per aconseguir aquesta invitació que suposa una oportunitat única per mostrar l’excel·lència del nostre disseny i arquitectura a nivell internacional, així com d’obrir les empreses d’aquest sector al mercat del gegant asiàtic.


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assenyalat que “estem davant un esdeveniment de màxima importància per al país, i la jugarem plegats Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona”. Mascarell ha explicat que “a Catalunya hi ha 6.000 empreses creatives, que ocupen 74.000 treballadors i facturen anualment 14 mil milions d’euros. Aquest conjunt d’empreses i indústries tenen molt a veure amb el conjunt d’escoles de disseny i creatives del nostre país. Com he dit altres vegades, tenim un país amb una quantitat enorme de talent i això genera la necessitat de buscar nous mercats i d’exportar internacionalment”. Finalment, ha apuntat que “amb aquest esdeveniment estem marcant una fita per consolidar la marca de la nostra cultura amb un esdeveniment de gran magnitud”.

Per la seva part, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat la seva satisfacció per poder anunciar aquest projecte que “no ha caigut del cel” i ha recordat que “el meu primer viatge institucional com alcalde va ser a la Xina. Em vaig reunir amb l’alcalde de Beijing i ja vam començar a parlar de la possibilitat que ens fessin aquesta invitació. Això no s’improvisa, hem treballat molt en els darrers dos anys per fer-ho possible” i ha emfatitzat que la invitació es produeix en un any especialment important “per la inauguració del Barcelona Hub”.

El director de l’IRL, Àlex Susanna, ha afirmat que “aquest és el projecte de projecció internacional de la nostra cultura més important després de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007” i ha centrat la trascendència de la BJDW en dos motius principals: la importància del mercat xinès i els sectors directament implicats: arquitectura, disseny, urbanisme i creació contemporània. Susanna també ha assenyalat que “Beijing és una gran oportunitat de generar negocis i, en conseqüència, creiem que hi ha un teixit ric i dens d’empreses, estudis, despatxos i creadors que s’hi poden involucrar. Volem donar protagonisme a les empreses ja que la capacitat de generar negoci que s’ofereix és ara més oportuna que mai”. 

x04z14

El projecte, impulsat des de l’IRL, l’han presentat avui l’alcalde Trias i el conseller Mascarell

Social Networks
Sponsored by:
Air China
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.
Fundació Ramon Llull